Formule 1

F1-fabriek Mercedes omgebouwd voor productie beademingsapparatuur

07 april 2020 14:33 Aangepast: 07 april 2020 14:36

De motorenafdeling van het Formule 1-team van Mercedes staat deze weken volledig in het teken van de bestrijding van het coronavirus. In de faciliteit in het Britse Brixworth wordt momenteel hard gewerkt aan de productie van beademingsapparatuur voor patiënten die getroffen zijn door het virus.

Engineers van Mercedes' motorendivisie hebben samengewerkt met techneuten van de University College London en andere ziekenhuizen in de Britse hoofdstad om het ontwerp en de productie van zogenaamde CPAP-apparaten te verbeteren. Met dit apparaat kunnen patiënten met ademhalingsproblemen makkelijker worden behandeld, waardoor ongeveer de helft van het aantal behandelde patiënten niet op de Intensive Care beland.

1.000 apparaten per dag

Het CPAP-apparaat dat mede ontwikkeld is door de engineers van Mercedes is dermate effectief dat de Britse overheid al 10.000 exemplaren van het apparaat heeft besteld. Om aan die vraag te kunnen voldoen heeft Mercedes haar motorendivisie in Brixworth nu volledig omgebouwd om de productie van het apparaat op te kunnen schroeven.

"Nadat de Britse overheid 10.000 apparaten heeft besteld, worden er momenteel tot wel 1.000 exemplaren per dag geproduceerd in Brixworth", ,laat Mercedes weten in een verklaring. "40 machines die normaal worden gebruikt voor de productie van zuigers en turbo's voor onze F1-motoren, worden nu ingezet voor de productie van CPAP-apparaten. De volledige faciliteit in Brixworth is heringericht om aan de huidige vraag te kunnen voldoen."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1-teams helpen met 'Project Pitlane' mee in strijd tegen coronavirus

Mercedes heeft het ontwerp en de productie van het verbeterde apparaat vrijgegeven zodat ook andere fabrikanten het apparaat kunnen produceren. Hoofdsponsor Petronas heeft al aangegeven dat het de apparaten ook gaat fabriceren voor gebruik in Maleisië.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van