Formule 1

F1 overweegt dubbele seizoensopener in Oostenrijk

07 april 2020 13:51 Aangepast: 07 april 2020 14:05

Het nieuwe Formule 1-seizoen wordt deze zomer mogelijk pas afgetrapt in juli met de Grand Prix van Oostenrijk. Het Duitse Auto, Motor und Sport verwacht dat er op de Red Bull Ring in Spielberg meteen twee races zullen worden verreden.

Vanwege de coronacrisis heeft de Formule 1 de eerste acht races van het seizoen al moeten uitstellen of afgelasten, terwijl ook uitstel van de Grand Prix van Canada – momenteel de geplande seizoensopener halverwege juni – nabij lijkt te zijn. Frankrijk is daarna de eerstvolgende halte op de F1-kalender, maar het circuit in Paul Ricard lijkt vooral afhankelijk te zijn van het wel of niet doorgaan van de Tour de France, waarvan de start eveneens voor eind juni gepland staat. Als de wielerronde doorgaat lijkt ook de GP van Frankrijk groen licht te krijgen, al is het vanwege de zware coronamaatregelen van de Fransen zeer de vraag of beide sportevenementen door zullen gaan.

Dubbel raceweekend in Oostenrijk?

Mocht er een streep gaan door de races in Canada en Frankrijk is de GP van Oostenrijk de eerstvolgende race op de kalender. Voor het raceweekend op de Red Bull Ring zijn de voortekenen iets hoopgevender. Door een afname van het aantal coronabesmettingen heeft de Oostenrijkse overheid namelijk al aangekondigd dat het aantal maatregelen in het land langzaamaan zullen worden afgebouwd.

Mocht de F1 daadwerkelijk kunnen racen in Oostenrijk, dan worden er mogelijk meteen twee races verreden op het circuit waar Max Verstappen de afgelopen twee seizoenen de zege pakte. Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport overweegt de F1 namelijk om naast de al geplande race op 5 juli nog een tweede race in Spielberg aan het schema toe te voegen. Of deze in hetzelfde weekend of pas een week later wordt verreden is vooralsnog onduidelijk.

Seizoen start mogelijk achter gesloten deuren

Ook het Britse circuit van Silverstone, dat twee weken na de Red Bull Ring op de kalender staat, zou wel geïnteresseerd zijn in de organisatie van een zogenaamde double header. De kans is wel aanwezig dat beide circuits de toegangspoorten gesloten moeten houden voor de fans en dat de races omwille van de veiligheid achter gesloten deuren zullen worden verreden.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Lammers twijfelt over Dutch GP in 2020: 'Moet je het nog wel willen?'

F1 mikt op minimaal 15 races

Een dubbel raceweekend lijk een perfecte oplossing voor de Formule 1 om alsnog zo veel mogelijk races te kunnen organiseren dit jaar. Zo scheelt het de teams flink wat reiskosten, terwijl de F1 op zijn minst 15 races wil organiseren dit seizoen. Als de koningsklasse onder dat aantal valt zullen de inkomsten van de verkochte uitzendrechten aan tv-maatschappijen namelijk fors lager komen te liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 stuurt helft van personeel met verlof

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van