Formule 1

Frijns: ‘Ik voelde me nooit gewaardeerd in de Formule 1’

06 april 2020 20:15 Aangepast: 06 april 2020 20:22
Frijns mocht in 2012 een F1-bolide van Red Bull aan de tand voelen

Robin Frijns vindt niet dat hij ooit een eerlijke kans heeft gekregen in de Formule 1. De Maastrichtenaar moest als veelbelovend talent genoegen nemen met een plekje ‘op de bank’ bij de teams van Sauber en Caterham, waarna hij ervoor koos om zijn geluk ergens anders te beproeven.

Frijns wist in zijn jonge jaren vrijwel alle kampioenschappen die er te winnen vielen op zijn naam te schrijven. Het werd in 2012 beloond met Formule 1-tests bij de teams van Red Bull en Sauber, maar ondanks zijn snelheid stond de Limburger nooit aan de start van een Formule 1-race.

In een uitgebreid gesprek met Allard Kalff blikt Frijns terug op zijn tijd in de Formule 1 en vertelt hij waarom hij na twee ongelukkige jaren aan de zijlijn koos voor een avontuur in de GT-racerij en hoe hij het plezier in de autosport weer terug wist te vinden.

Bekijk hieronder het volledige gesprek met Robin Frijns. Daarin vertelt de Limburger onder andere ook over Max Verstappen, wat de Formule E zo mooi maakt en hoe hij denkt over het plan voor een Formule E-race door de straten van Eindhoven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van