IndyCar Series

Streep door Detroit op vernieuwde IndyCar-kalender

06 april 2020 19:59 Aangepast: 06 april 2020 20:12

De organisatie van de Amerikaanse IndyCar Series heeft opnieuw een gewijzigde racekalender voor 2020 gepresenteerd. Het kampioenschap heeft een streep gezet door het raceweekend in Detroit, maar heeft als alternatief wel een aantal races elders toegevoegd aan het schema.

Nadat de IndyCar Series eerder al de Indy 500 verplaatst had naar augustus, heeft de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1 vanwege de coronacrisis nu opnieuw een aantal wijzigingen door moeten voeren aan het schema. De double-header in Detroit, waar het nieuwe seizoen eind mei van start zou gaan met twee races in één weekend, is alsnog geschrapt van de kalender. Daardoor start het nieuwe seizoen nu op zijn vroegst op 6 juni met een ovalrace op de Texas Motor Speedway.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Skypen met Luyendyk: 'Dit is eigenlijk als een Derde Wereldoorlog'

Tweede race voor Iowa, Laguna Seca en Indy GP

Door het wegvallen van Detroit heeft de IndyCar wel op drie andere circuits die al deel uitmaakten van de racekalender een tweede race toegevoegd. Zo zullen er halverwege juli twee races worden verreden op de Iowa Speedway, terwijl in september ook het raceweekend op Laguna Seca een zogenaamde double header is geworden.

Ook de Indianapolis Motor Speedway heeft er een extra race bijgekregen, waardoor er dit jaar in totaal dus drie keer geracet zal worden op de legendarische 'Brickyard'. Naast de befaamde Indy 500 en de race op het Grand Prix-circuit in augustus, keert het IndyCar-circus in oktober nog een keer terug naar Indiana voor een tweede race op het GP-circuit.

Vernieuwde IndyCar-kalender 2020
Datum Race
6 juni Texas Motor Speedway
21 juni Road America
27 juni Richmond Raceway
4 juli Indy GP - Race 1
12 juli Toronto
17 juli Iowa Speedway - Race 1
18 juli Iowa Speedway - Race 2
9 augustus Mid-Ohio
23 augustus Indianapolis 500
30 augustus Gateway
13 september Portland
19 september Laguna Seca - Race 1
20 september Laguna Seca - Race 2
3 oktober Indy GP - Race 2
N.n.b. St. Petersburg

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van