Formule 1

McLaren stuurt personeel met verlof, coureurs leveren salaris in

02 april 2020 01:54 Aangepast: 02 april 2020 11:11

McLaren heeft als eerste Formule 1-team een deel van haar personeel met verlof moeten sturen. De Britse autofabrikant moet vanwege de coronacrisis flink besparen op de uitgaven, waardoor ook coureurs Lando Norris en Carlos Sainz salaris in moeten leveren.

Door de uitbraak van het coronavirus hebben tal van bedrijven het financieel zwaar te verduren momenteel. Door het stilleggen van de competities lopen ook sportclubs veel inkomsten mis, waardoor eerder onder andere al diverse voetbalclubs moesten snijden in de kosten. Als eerste Formule 1-team heeft nu ook McLaren maatregelen moeten treffen. Doordat er momenteel niet wordt geracet zal het team namelijk vele miljoenen aan prijzengeld en commerciële inkomsten mislopen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Raceteams houden hart vast: 'Dit moet geen half jaar meer duren'

Het F1-team van McLaren maakt deel uit van de McLaren Group, die in totaal zo'n 3.700 werknemers in dienst heeft. Het Formule 1-team telt zo'n 850 werknemers, waarvan het merendeel voorlopig met verlof is gestuurd. Het personeel dat wel door blijft werken zal een deel van het loon moeten inleveren.

Norris en Sainz leveren salaris in

Ook de coureurs en het management dragen hun steentje bij aan het terug brengen van de uitgaven. Zo zijn coureurs Lando Norris en Carlos Sainz, maar onder andere ook CEO Zak Brown akkoord gegaan met het inleveren van een deel van hun salaris.

"Deze maatregelen nemen we om op de korte termijn zo veel mogelijk banen te beschermen", laat McLaren in een verklaring weten. "Hiermee zorgen we ervoor dat ons personeel weer fulltime aan de slag kan gaan zodra de situatie verbetert."

Zo'n 100 tot 150 werknemers van McLaren worden niet getroffen door de maatregelen. Zij leveren hun bijdrage aan de bestrijding van het coronavirus, waaronder ook het 'Project Pitlane' valt van de zeven in Groot-Brittannië gevestigde Formule 1-teams. Maandag werd bekend dat mede dankzij de engineers van Mercedes' motordivisie, de zeven Formule 1-teams per dag gezamenlijk zo'n 1.000 beademingsapparaten kunnen fabriceren die de druk op Britse Intensive Cares aanzienlijk moet verlichten.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1-teams klaar om 1000 beademingsapparaten per dag te fabriceren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van