Formule 1

Introductie nieuwe F1-auto's mogelijk nog een jaar uitgesteld tot 2023

01 april 2020 16:55 Aangepast: 01 april 2020 17:03
Impressie: zo moeten de nieuwe F1-auto's eruit komen te zien

De introductie van de gloednieuwe auto's in de Formule 1 wordt mogelijk met nóg een extra jaar uitgesteld. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner onderzoeken de teams de mogelijkheid of de invoering van het nieuw technisch reglement kan worden uitgesteld tot 2023.

De Formule 1 zou aanvankelijk volgend jaar al een nieuw technisch reglement introduceren wat tot totaal nieuwe auto's zou gaan leiden. De nieuwe auto's moeten onder andere het inhalen op de baan bevorderen, om de sport daarmee een stuk spectaculairder te maken.

Doordat het coronavirus ook de Formule 1 momenteel volledig heeft stilgelegd, werd de introductie van het nieuw technisch reglement eerder al uitgesteld naar 2022. Dit plan werd unaniem gesteund door de teams, die hun inkomsten flink zien teruglopen door het feit dat er momenteel geen races kunnen worden georganiseerd.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 stelt introductie nieuwe auto's uit tot 2022

Vanwege het uitstel zal er ook volgend jaar worden geracet met de 2020-bolides, maar volgens Red Bull-teambaas Christian Horner wordt de introductie van de nieuwe auto's mogelijk nóg een jaartje naar achteren opgeschoven. Volgens de Brit staan een aantal teams achter het plan om de introductie van het nieuwe reglement op te schuiven naar 2023.

'Stabiliteit nu het belangrijkste'

"We zijn aan het praten om de nieuwe regels met nog een jaar uit te stellen, omdat het in mijn ogen totaal onverantwoord zou zijn om de last van de ontwikkelingskosten in 2021 te moeten dragen", vertelt Horner aan de BBC. "De teams lijken het er redelijk over eens te zijn, maar het moet goedgekeurd worden door de FIA om de reglementen op te schuiven naar 2023 en zo de ontwikkelingskosten in 2022 te hebben."

Volgens Horner is het in deze onzekere tijden een te groot risico om teams met extra kosten op te zadelen: "Stabiliteit is nu het belangrijkste. Het enige wat zeker is namelijk is dat verandering altijd gepaard gaat met extra kosten. Stabiliteit en het bevriezen van de reglementen is nu de meest verantwoordelijke manier om de kostenposten laag te houden."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van