Formule 1

Horner: 'Marko zag de ernst van het coronavirus nog niet in'

31 maart 2020 19:52 Aangepast: 31 maart 2020 20:01

Helmut Marko haalde gisteren wereldwijd het nieuws nadat hij op de Oostenrijkse tv had geroepen dat Red Bull enige tijd geleden overwoog om haar coureurs bewust te besmetten met het coronavirus. Ook teambaas Christian Horner werd enigszins verrast, maar volgens de Brit is het plan nooit serieus besproken binnen de renstal.

Marko vertelde in Sport am Sonntag dat Red Bull een soort trainingskamp wilde organiseren voor haar Formule 1-coureurs en jonge talenten. Volgens de Red Bull-adviseur zou het niet verkeerd uitkomen als de rijders in het kamp besmet zouden raken met het COVID-19 virus, zodat ze immuun zijn voor het virus wanneer er uiteindelijk weer geracet gaat worden. Volgens Marko hadden ze het virus in dat geval maar alvast achter de rug, terwijl de coureurs als jonge en fitte atleten zonder al te veel problemen zouden kunnen herstellen van het virus.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Red Bull overwoog rijders bewust te besmetten met coronavirus

De uitspraken van Marko leidden op zijn zachtst gezegd tot heel wat gefronste wenkbrauwen. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner keek verbaasd op, maar volgens de Brit is het plan nooit serieus overwogen.

"Zoals Helmut zelf al aangaf, zijn plan werd niet met steun ontvangen door Red Bull", vertelt Horner in gesprek met de BBC. "Het was in vele opzichten een verwerpelijke opmerking, voordat hij de ernst van deze pandemie inzag."

'Red Bull neemt coronavirus heel serieus'

Volgens Horner neemt Red Bull - in tegenstelling tot wat de uitspraken van Marko doen vermoeden - de ernst van het coronavirus juist zeer serieus. Zo is de renstal één van de zeven in Groot-Brittannië gevestigde teams die onder de naam Project Pitlane hun kennis en expertise inzetten voor de bestrijding van het coronavirus.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1-teams klaar om 1000 beademingsapparaten per dag te fabriceren

"Red Bull heeft vele atleten, maar alle maatregelen die we momenteel nemen zijn erop gericht dat dit virus zowel jonge, oude als kwetsbare mensen kan raken. Het project voor de beademingsapparatuur waar we momenteel aan werken laat wel zien hoe serieus we deze kwestie nemen," probeert Horner het imago van Red Bull na de uitspraken van Marko nog enigszins op te poetsen.

"Helmuts uitspraken zijn gedaan voordat hij de ernst van deze situatie inzag. Het is nooit besproken of serieus ter sprake gekomen als suggestie."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van