Formule 1

Nieuwe F1-game bevat gewoon alle 22 circuits dit jaar

31 maart 2020 14:31 Aangepast: 31 maart 2020 15:01

De impact van het coronavirus op de Formule 1-kalender zal niet van invloed zijn op de nieuwe Formule 1-game. Spelontwikkelaar Codemasters heeft bevestigd dat alle circuits, waaronder ook nieuwkomers Zandvoort en Hanoi, gewoon deel uit zullen maken van de nieuwste editie van de racegame.

Net als andere sporten is ook het Formule 1-seizoen volledig stil komen te liggen door de wereldwijde coronacrisis. De eerste acht races van het seizoen zijn al uitgesteld of afgelast, waaronder de GP van Nederland op het vernieuwde circuit van Zandvoort en de allereerste Grand Prix van Vietnam op het gloednieuwe stratencircuit van Hanoi. Of deze races later dit jaar nog worden ingehaald is nog maar de vraag, maar gameliefhebbers kunnen er dit jaar in ieder geval wel gaan racen.

Topman Pal Jeal van spelontwikkelaar Codemasters heeft bevestigd dat er in de nieuwe Formule 1-game dit jaar gewoon gereden kan worden op alle 22 circuits die deel uit zouden maken van de oorspronkelijke racekalender. Naast Zandvoort en Vietnam kan er dus ook gewoon gereden worden op het circuit van Monaco, ondanks het feit dat de historische stratenrace dit jaar geen deel zal uitmaken van de F1-kalender. 'We houden gewoon vast aan alle 22 circuits die oorspronkelijk deel uitmaakten van de kalender", bevestigd Jeal tegenover RaceFans.

Releasedatum nog niet bekend

Liefhebbers kunnen dit jaar dus gewoon virtueel met een F1-bolide over het nieuwe circuit van Zandvoort gaan scheuren, maar wanneer is nog niet bekend. Hoewel het coronavirus dus niet van invloed is op de circuits in de game, wordt de ontwikkeling van de nieuwe F1-game namelijk wel bemoeilijkt door de pandemie.

"We moeten maar afwachten wat de invloed van dit alles gaat zijn," vervolgt Jeal. "Teams moeten nu bijvoorbeeld al de deuren sluiten in plaats van in augustus. Het zijn zo maar wat dingen waarmee je rekening mee moet houden in de planning. Hopelijk kunnen we het spel binnenkort officieel aankondigen."

Codemasters bracht de nieuwe F1-game doorgaans aan het einde van de zomer op de markt, maar vorig jaar lag de 2019-editie al in juni in de winkels. Ook kon er in de editie van vorig jaar voor het eerst worden gereden met auto's uit het Formule 2-kampioenschap.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van