Formule 1

Norris gaat kaal in strijd tegen coronavirus

30 maart 2020 13:40 Aangepast: 30 maart 2020 14:03

Formule 1-coureur Lando Norris mag zijn bos haar over een aantal dagen gezag zeggen. De McLaren-coureur kan met de tondeuse aan de slag gaan nadat hij dit weekend tijdens een inzamelingsactie voor de strijd tegen het coronavirus meer dan $12.000 heeft opgehaald.

Nu het Formule 1-seizoen stil ligt houdt Norris zich voornamelijk bezig met simracen. Zijn livestreams op Twitch leiden vrijwel altijd tot hilarische taferelen, waardoor hij regelmatig ruim 100.000 kijkers weet te trekken.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hilarisch: Norris belt Verstappen tijdens Twitch-stream

Dit weekend besloot Norris mee te doen aan het Twitch Stream Aid-evenement, waarin bekende Twitch-gebruikers in totaal $2,2 miljoen inzamelden voor het corona-hulpfonds van de Wereldgezondheidsorganisatie. Terwijl Norris zich bezighield met het spelen van games konden zijn fans geld doneren voor de inzamelingsactie. Tijdens de livestream deed Norris echter een bijzondere belofte: "Als ik meer dan 10.000 dollar ophaal, dan ga ik kaal!"

'RIP hair'

Aan het einde van de livestream bleef de teller steken op een indrukwekkende $12.000. Een anonieme donatie van 700 Dollar zorgde ervoor dat de magische grens van $10.000 werd gepasseerd.

Norris liet later weten dat de tondeuse inmiddels is besteld, maar dat deze over enkele dagen pas zal arriveren. De fans van de 20-jarige Brit moeten dus nog even geduld hebben voordat hij zijn belofte nakomt. De coureur bedankte zijn fans via Instagram later wel al voor hun gulle bijdragen: "Dit houdt echter wel in dat mijn haar eraf moet…" Teamgenoot Carlos Sainz liet in een reactie vervolgens ook van zich horen: 'Oh boy I'm ready."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1-teams klaar om 1000 beademingsapparaten per dag te fabriceren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van