Formule 1

F1-teams helpen met 'Project Pitlane' mee in strijd tegen coronavirus

27 maart 2020 19:55 Aangepast: 27 maart 2020 20:02
De Formule 1-paddock

De zeven Formule 1-teams die gevestigd zijn in Groot-Brittannië dragen samen hun steentje bij in de strijd tegen het coronavirus. Onder de naam 'Project Pitlane' slaan de teams de handen ineen om het tekort aan beademingsapparatuur op te lossen.

Door de enorme groei aan patiënten die lijden aan COVID-19 is er ook in Groot-Brittannië een tekort aan beademingsapparatuur ontstaan. Zo beschikt de Britse gezondheidszorg momenteel over zo'n 8000 beademingsmachines, maar zijn er de komende weken naar verwachting zo'n 30.000 machines nodig om alle coronapatiënten te kunnen behandelen.

Project Pitlane

Om het tekort in de ziekenhuizen tegen te gaan heeft de Britse overheid een beroep gedaan op verschillende sectoren, waaronder de auto- en luchtvaartsector, om een steentje bij te dragen in de strijd tegen de behandeling van het virus. De zeven in Groot-Brittannië gevestigde Formule 1-teams (Haas, McLaren, Mercedes, Racing Point, Red Bull, Renault en Williams) hebben onder de naam 'Project Pitlane' de krachten gebundeld, om zo hun steentje bij te dragen.

De Formule 1-teams zullen onder andere gaan helpen met de productie van beademingsapparatuur, maar zullen zich ook storten op het ontwerpen en fabriceren van nieuwe prototypes die de behandeling van het coronavirus moet verbeteren.

Vaardigheden F1-teams komen goed van pas

"Project Pitlane zal de beschikbare middelen en capaciteiten bundelen en zich focussen op de vaardigheden waar de Formule 1-industrie in gespecialiseerd is: het razendsnel ontwerpen, fabriceren en testen van nieuwe onderdelen", laat de Formule 1 weten in een verklaring. "Formule 1's unieke vaardigheid om snel te reageren op technische uitdagingen stelt de groep in staat om van grote waarde te zijn binnen de algehele respons van de industrie."

In Groot-Brittannië zijn ruim 14.500 mensen besmet met het coronavirus, waaronder premier Boris Johnson. Het Formule 1-seizoen ligt daarentegen nog zeker tot halverwege juni stil. Vanwege de naar voren gehaalde zomerstop zal er de komende weken zelfs helemaal niet worden gewerkt aan de ontwikkeling van de Formule 1-bolides, wat de F1-teams dus volop in staat stelt om te helpen in de strijd tegen het coronavirus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van