Formule 1

Grosjean: 'Vettel appte om 03.00u dat de race was afgelast'

26 maart 2020 15:11 Aangepast: 26 maart 2020 15:49

Romain Grosjean heeft een inkijkje gegeven in hoe de Formule 1-coureurs zelf erachter kwamen dat de Grand Prix van Australië niet door zou gaan. De Fransman kwam er zelf achter dankzij een WhatsApp-bericht van Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

In een interview met fotograaf Kym Illman dat Grosjean zelf heeft gedeeld op zijn YouTube-kanaal, laat hij weten dat er ook onder de coureurs zelf veel onduidelijk heerste over het wel of niet doorgaan van de seizoensopener.

"Op de donderdagavond kwam de geruchtenstroom een beetje op gang", blikt Grosjean terug. Op dat moment had het team van McLaren net bekend gemaakt dat het zich na een positieve coronatest voor één van haar werknemers terug had getrokken voor de race.

'Ik ben op weg naar het vliegveld'

"In de nacht van donderdag op vrijdag kon ik niet goed slapen. Om drie uur 's nachts was ik met Vettel aan het WhatsAppen. Ik vroeg: 'waar ben je? Waarom ben je wakker?' Waarop hij antwoordde 'ik ben op weg naar het vliegveld. Het is afgelast, het gaat niet door.'"

De reactie van Vettel verbaasde Grosjean: "Ik heb zelf nog niks officieels gehoord, dus ik blijf. Maar hij vertelde me 'mijn team heeft me verteld dat ik vrij ben om te gaan, dus ik ben ervandoor.'"

"Rond drie, vier uur 's nachts vrijdagochtend in Melbourne wist ik dus wel dat het er niet goed uitzag."

Bevestiging liet uren op zich wachten

Hoewel de coureurs dus al midden in de nacht wisten dat het GP-weekend niet door zou gaan, maakte de Formule 1 kort voor 10.00 uur lokale tijd officieel pas bekend dat de Grand Prix van Australië was afgelast. Op dat moment hadden vele fans zich al verzameld voor de gesloten toegangspoorten van het circuit van Albert Park, terwijl een aantal coureurs dus al in het vliegtuig op weg naar huis zat.

Door het coronavirus zit ook Grosjean momenteel thuis, maar hij houdt zich onder andere bezig met het geven van bijles aan zijn kinderen. "We hebben allemaal een belangrijke rol te spelen door zoveel mogelijk thuis te blijven, dus dat doe ik dan ook. Ik heb drie kinderen, waarvan er twee les moeten krijgen. We proberen iedere dag dan ook op zijn minst drie uur aan school te doen, maar ik ben ook aan het trainen op mijn hometrainer en in de tuin om fit te blijven."

'Het voelt als januari'

"We moeten gewoon maar zien hoe het uitpakt. Er zijn nu veel belangrijkere zaken dan racen, al voelt het wel heel gek om nu thuis te zitten. Het voelt voor mij als januari, wanneer ik altijd thuis ben en train. Vervolgens hebben we in februari de wintertests en vanaf maart zijn we aan het racen, maar nu is het al april en zit ik nog steeds thuis."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van