Formule 1

Haas bevestigt Fittipaldi en Deletraz als test- en reserverijders

26 maart 2020 14:17 Aangepast: 26 maart 2020 14:58
Fittipaldi (links) en Deletraz (rechts)

Pietro Fittipaldi en Louis Deletraz maken komend seizoen officieel deel uit van het Formule 1-team van Haas. Beide rijders zijn vandaag door de Amerikaanse renstal bevestigd als test- en reserverijders.

Fittipaldi en Deletraz komen allebei uit een racefamilie. Zo is Pietro de kleinzoon van tweevoudig F1-kampioen Emerson Fittipaldi, en racete de vader van Louis, Jean-Denis Deletraz, in de jaren negentig al in de Formule 1.

Beide rijders hebben al een verleden bij het team van Haas. Zo mocht Fittipaldi vorig jaar al een aantal keren testen voor het team van Haas, en was hij net als Deletraz ook actief in de simulator van de Amerikaanse renstal.

'Van grote waarde'

"Pietro en Louis hebben zichzelf de afgelopen 12 maanden bewezen", aldus teambaas Günther Steiner, die eigenlijk al in Australië bekend wilde maken dat beide rijders ook dit jaar voor het team aan de slag zullen gaan. "Hun werk in de simulator was van grote waarde vorig jaar in een voor ons moeilijk seizoen. We zijn dan ook blij dat we ze dit jaar opnieuw een kans kunnen bieden om hun relatie met het team verder uit te bouwen, zodra we weer aan het werk kunnen dit jaar."

Deletraz zal dit jaar ook in het voorprogramma van de Formule 1 gaan rijden in het Formule 2-kampioenschap. Tot de autosport daadwerkelijk weer van start kan gaan, zullen Deletraz en Fittipaldi waarschijnlijk namens Haas gaan deelnemen aan de virtuele races van de Formule 1, dat als alternatief voor de afgelaste Grands Prix een aantal simraces organiseert.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van