Formule 1

Organisatie GP Bakoe wilde herhaling 'rampscenario' Australië voorkomen

26 maart 2020 12:09 Aangepast: 26 maart 2020 12:21

Organisatoren van Formule 1-races nemen tijdens de coronacrisis liever het zekere voor het onzekere na de 'rampzalige' afgelasting van de Grand Prix van Australië. Dat is de mening van Arif Rahimov, de directeur van de eerder deze week uitgestelde GP van Azerbeidzjan.

Azerbeidzjan voegde zich maandag als achtste bij het rijtje met reeds uitgestelde dan wel afgelaste races op de Formule 1-kalender van 2020. De organisatie had het besluit om de op 7 juni geplande race af te blazen zo lang mogelijk uitgesteld, maar durfde het uiteindelijk toch niet aan om met zoveel onzekerheid te beginnen met de voorbereidende werkzaamheden aan het circuit.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 bevestigt uitstel GP Azerbeidzjan

Omdat de GP van Azerbeidzjan wordt verreden op een stratencircuit in Bakoe, kost de opbouw van het circuit veel tijd en geld. Na de last-minute afgelasting van de GP van Australië denken organisatoren volgens Rahimov momenteel wel twee keer na voordat ze zich flink in de schulden gaan steken.

'Absolute ramp'

"Geen enkele promotor zou in de situatie moeten komen die ze in Australië hebben meegemaakt. Ik vind het echt enorm spijtig voor Andy Westacott [CEO van de GP van Australië] en zijn team", meldt Rahimov in een interview met RACER. "Het is absoluut vreselijk wat hij mee heeft moeten maken."

"Het afblazen van je evenement op het allerlaatste moment is echt het meest vreselijke wat je als promotor mee kunt maken. Je stopt er zoveel moeite in. Net als Bakoe is ook Melbourne een tijdelijk circuit, dus ik denk dat ze veel tijd, geld en energie hebben gestoken in de opbouw van het circuit. Om dan op het laatste moment te horen te krijgen dat het niet doorgaat is een absolute ramp. Dat is het rampscenario dat iedere promotor momenteel wil voorkomen."

Uitstel makkelijker te verdedigen

Volgens Rahimov is het voor organisatoren van andere races makkelijker om na het last-minute afblazen van de race in Australië zelf de knoop door te hakken en de race uit te stellen, zo lang de situatie vanwege het coronavirus zo onzeker blijft: "Na wat er in Australië is gebeurd is het nu een stuk logischer om aan je tegenpartij uit te leggen waarom je een dergelijk besluit zou nemen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van