Formule 1

Teamleden McLaren weer thuis na quarantaine in Melbourne

26 maart 2020 11:23 Aangepast: 26 maart 2020 11:28

De werknemers van het Formule 1-team van McLaren die vanwege het coronavirus in Australië waren gebleven zijn sinds gisteravond weer thuis. Zo heeft de Britse renstal vandaag laten weten.

McLaren trok zich twee weken geleden terug voor de eerste race van het Formule 1-seizoen nadat een teamlid positief was getest op het coronavirus. Het leidde uiteindelijk tot de volledige afgelasting van de Grand Prix van Australië.

Na de positieve test werd het besmette McLaren-teamlid in quarantaine geplaatst, maar ook zestien collega's waarmee hij contact had gehad werden uit voorzorg afgezonderd in hun hotel in Melbourne. Een aantal leden van McLarens management bleven ook achter in Australië om hun collega's in quarantaine bij te staan.

Weer veilig thuis

McLaren liet eerder al weten dat het besmette teamlid volledig was hersteld van het coronavirus. Donderdagochtend kon het team meer goed nieuws bekend maken.

"We zijn blij om mee te kunnen delen dat sinds gisteravond al ons personeel dat in Melbourne in zelfquarantaine zat, alsmede de leden van het management die ter ondersteuning bij hen waren gebleven, weer veilig terug thuis zijn", meldt het team in een verklaring. "We willen jullie nogmaals bedanken voor alle steun en beterschapswensen."

De teruggekeerde McLaren-werknemers hoeven voorlopig nog niet aan het werk: vanwege de lockdown in Groot-Brittannië heeft het team deze week de fabriek in Woking voor minimaal drie weken dichtgegooid, als onderdeel van de door de Formule 1 naar voren gehaalde verplichte zomerstop.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

McLaren mag als enige F1-chassis aanpassen voor 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van