DTM

DTM presenteert aangepaste racekalender voor 2020

25 maart 2020 18:31 Aangepast: 25 maart 2020 19:42

De organisatie van het Duits toerwagenkampioenschap heeft vandaag een aangepaste racekalender gepresenteerd voor 2020. In juli moet het nieuwe seizoen van start gaan op de Duitse Norisring.

Het nieuwe DTM-seizoen zou aanvankelijk eind april van start gaan op het Belgische circuit van Zolder, maar vanwege het coronavirus is ook de start van het Duits toerwagenkampioenschap tot nader order uitgesteld. Hoewel de situatie omtrent de ontwikkeling van het coronavirus nog onduidelijk is, heeft de organisatie vandaag wel alvast een aangepaste kalender gepresenteerd.

Norisring in juli de seizoensopener

De DTM hoopt dat er deze zomer weer geracet kan gaan worden in Europa. Het nieuwe seizoen moet volgens de aangepaste kalender namelijk afgetrapt worden 11 en 12 juli met twee races op de Norisring, het korte stratencircuit in Nürnberg. Als tweede wordt er geracet op één van de nieuwkomers op de kalender dit jaar, al is het nog onduidelijk of eerst het nieuwe Igora Drive nabij het Russische Sint Petersburg, of het Zweedse circuit van Anderstorp aan de beurt is.

De datum van het DTM-weekend op het TT Circuit van Assen blijft op de aangepaste kalender onveranderd met een gepland raceweekend begin september. Verder zal het seizoen niet traditioneel worden afgesloten op de Hockenheimring, maar zal de seizoensfinale op 15 november worden verreden op het Italiaanse circuit van Monza.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

DTM-coureur ruilt raceoverall in voor militair uniform tijdens coronacrisis

"Dit zijn onzekere tijden en onze prioriteit ligt bij de gezondheid van onze families, ons personeel en onze fans", laat ITR-directeur Marcel Mohaupt weten. "Ondanks de onzekerheid vonden we het echter belangrijk om een aangepaste kalender te presenteren."

Bekijk hieronder de nieuwe kalender. Kaarten die reeds gekocht zijn blijven ook op de nieuwe data geldig.

Vernieuwde DTM-kalender
Datum Circuit
10 - 12 juli Norisring, Duitsland
31 juli - 2 augustus Igora Drive, Rusland/Anderstorp, Zweden
7 - 9 augustus Circuit Zolder, België
22 - 23 augustus Brands Hatch, Groot-Brittannië
4 - 6 september TT Circuit Assen, Nederland
11 - 13 september Nürburgring, Duitsland
2 - 4 oktober Igora Drive, Rusland/Anderstorp, Zweden
16 - 18 oktober Lausitzring, Duitsland
6 - 8 november Hockenheimring, Duitsland
13 - 15 november Monza, Italië

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van