Coronacrisis

DTM-coureur ruilt raceoverall in voor militair uniform tijdens coronacrisis

25 maart 2020 17:10 Aangepast: 25 maart 2020 19:27

DTM-coureur Ferdinand Habsburg draagt deze maanden een steentje bij in de strijd tegen het coronavirus. Als onderdeel van zijn militaire dienstplicht helpt de 22-jarige Oostenrijker in eigen land een handje bij de distributie en bevoorrading van voedsel.

De 22-jarige Habsburg maakte vorig jaar zijn debuut in de DTM en gaat dit jaar met een Audi RS 5 van het Belgische WRT Racing opnieuw racen in het Duits toerwagenkampioenschap. Voorlopig klimt hij echter niet achter het stuur van zijn razendsnelle Audi, maar rijdt hij alleen rondjes met een iets minder snelle palletwagen…

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Habsburg bemachtigt DTM-zitje bij WRT Audi

Omdat er voorlopig toch niet geracet zal worden is de 22-jarige Habsburg momenteel in militaire dienstplicht. Oostenrijk is één van de weinige landen in Europa dat nog een dienstplicht kent, en dus heeft Habsburg voor de komende weken zijn raceoverall ingeruild voor een militair uniform en steekt hij de handen uit de mouwen in een distributiecentrum in Oostenrijk.

Soldaat Habsburg

"Op dit moment ben ik een Oostenrijkse soldaat", vertelt Habsburg, zelf kleinzoon van Otto von Habsburg, de laatste kroonprins van Oostenrijk. "We zijn allemaal opgeroepen om te helpen tijdens deze pandemie. Op dit moment is het in de sportafdeling onze onze taak om de schappen te bevoorraden en er zo voor te zorgen dat alles gereed staat voor wanneer mensen daadwerkelijk voedsel en dergelijke producten nodig hebben mochten ze ziek worden."

Bewapend met een lasergun en palletwagen licht Habsburg zijn fans in over zijn dagelijkse bezigheden: "Mijn weapon of choice is helaas niet zo snel als mijn DTM-auto, maar het doet wat hij moet doen," grapt de Oostenrijker. " Dit doe ik momenteel iedere nacht van 22.00 uur 's avonds tot 6.00 uur 's ochtends om te doen wat ik kan en zo mijn steentje bij te dragen. Daarnaast probeer ik gedurende de dag natuurlijk ook te trainen."

'Draag je steentje bij'

Habsburg, een voormalig racewinnaar in het Europees Formule 3-kampioenschap, roept zijn fans op om in deze tijd indien mogelijk ook de handen uit de mouwen te steken: "Als je jong en gezond bent en je graag je tijd nuttig wilt besteden, zoek dan een manier om in deze tijden ook iets bij te dragen aan je gemeenschap. Verder wens ik jullie al het beste toe en hoop ik natuurlijk dat het seizoen alsnog snel van start kan gaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van