WTCR

WTCR lanceert Esports-kampioenschap voor coureurs en simracers

25 maart 2020 15:49 Aangepast: 25 maart 2020 15:59

De FIA World Touring Car Cup organiseert de komende weken een virtueel kampioenschap. Verspreid over vier raceweekenden kunnen simracers het op gaan nemen tegen een aantal coureurs van het toerwagenkampioenschap.

Vanwege de coronacrisis is ook de start van het nieuwe WTCR-seizoen uitgesteld, maar in afwachting van de eerste race heeft het toerwagenkampioenschap vandaag een virtueel kampioenschap gelanceerd. In samenwerking met Esports-partner RaceRoom heeft de organisatie van de WTCR een heus Esports-kampioenschap opgezet, waar ook een deel van de WTCR-coureurs zelf aan zal deelnemen.

Vier raceweekenden

De Esports WTCR-series bestaat uit vier rondes en een totaal van acht races. Vanaf 6 april zal er om de twee weken op maandagavond geracet worden op een virtueel circuit van de WTCR-kalender. Op 6 april wordt er gestart op de Hungaroring, waarna later ook de Slovakiaring, het Chinese circuit van Ningbo en het voormalige F1-circuit van Sepang op de kalender staan.

Voor ieder raceweekend kunnen gamers zich online kwalificeren voor een raceweekend door een zo snel mogelijk rondje te rijden op het circuit waar geracet zal worden. De twintig snelste simracers kwalificeren zich voor de hoofdraces en zullen het online op gaan nemen tegen 10 coureurs uit het WTCR-kampioenschap zelf. Onder andere regerend WTCR-kampioen Norbert Michelisz, maar ook Tiago Monteiro, Esteban Guerrieri en de Nederlander Niels Langeveld hebben reeds bevestigd dat ze de strijd aan zullen gaan met de simracers.

Versla de regerend WTCR-kampioen

Op ieder circuit zullen twee races van 25 minuten worden verreden en zijn er net als in het echte WTCR-kampioenschap punten te verdienen voor de top 15. Na afloop van het kampioenschap wordt de rijder met de meeste punten uitgeroepen tot WTCR Esports-kampioen en beloond met een horloge van hoofdsponsor TAG Heuer.

Regerend WTCR-kampioen Norbert Michelisz juicht het initiatief van harte toe, zeker gezien het feit dat ook de Hongaar zijn carrière te danken heeft aan het simracen: "Tien jaar geleden zat ik zelf nog thuis te dromen over het besturen van een raceauto, maar vanwege onze thuissituatie realiseerde ik me op mijn 18e dat dat er waarschijnlijk nooit van ging komen", aldus Michelisz. "Toen werd ik op mijn 21e vanwege mijn goede gameresultaten uitgenodigd voor een test. Het was de allereerste keer dat ik met een raceauto reed, maar iedere keer wist ik iets hoger op de autosportladder te klimmen. Om uiteindelijk als Hongaar een fabriekscontract te bemachtigen was echt ongelofelijk, laat staan dat ik races ging winnen en zelfs voor het kampioenschap ging vechten."

De voorronde voor de eerste races op de Hungaroring worden vandaag geopend. De races zullen live worden uitgezonden op de Facebook- en YouTube-pagina van de WTCR. Voor meer informatie over het Esports-kampioenschap kun je hier terecht.

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van