Formule 1

McLaren mag als enige F1-chassis aanpassen voor 2021

25 maart 2020 14:17 Aangepast: 25 maart 2020 14:22

Het Formule 1-team van McLaren heeft als enige renstal toestemming gekregen om toch wijzigingen aan te brengen aan het chassis voor 2021. Vanwege een wissel van motorleverancier wordt er voor de Britse renstal een uitzondering gemaakt.

De Formule 1 nam ondanks het besluit om de nieuwe reglementen voor 2021 met een jaartje uit te stellen. De kostenbesparende maatregel werd genomen in verband met de coronacrisis, waardoor ook de Formule 1 momenteel volledig platligt. Als gevolg zullen de teams ook volgend jaar met de auto's van 2020 rijden, en mogen er slechts beperkte onderdelen van de auto worden doorontwikkeld.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 stelt introductie nieuwe auto's uit tot 2022

Uitzondering voor McLaren

Ondanks de bevriezing van het reglement zal het team van McLaren deze winter toch 'noodzakelijke' aanpassingen mogen doorvoeren aan haar chassis. Reden daarvoor is het feit dat de renstal al in 2019 had besloten om komende winter van motorleverancier te wisselen. Het team uit Woking rijdt dit jaar voor het laatst met Renault-motoren, en wisselt volgend jaar naar de krachtbron van Mercedes. Om de Mercedes-motor passend te maken zal McLaren de nodige veranderingen aan moeten brengen aan het chassis, maar volgens teambaas Andreas Seidl heeft de renstal daar inmiddels toestemming voor gekregen.

"Wij steunen het besluit om de nieuwe regels uit te stellen en hebben zelfs actief bijgedragen aan de discussie die leidde tot het besluit", aldus Seidl. "Het is cruciaal om de teams financieel gezond te houden en ervoor te zorgen dat het speelveld gelijk blijft zodra we weer gaan racen."

"Dit besluit zal geen invloed hebben op onze keuze om in 2021 met Mercedes-motoren te gaan rijden. We hebben toestemming gekregen om de noodzakelijke wijzigingen aan onze auto door te voeren om de motorwissel mogelijk te maken."

McLaren-werknemers in quarantaine eindelijk naar huis

McLaren trok zich anderhalve week geleden terug voor de GP van Australië, nadat een werknemer van de Britse renstal positief was getest op het coronavirus. Sindsdien is een aantal McLaren-werknemers uit voorzorg in quarantaine gebleven in Melbourne, maar Seidl kon mededelen dat alle teamleden deze week weer terug mogen keren naar huis.

"Alle teamleden die uit voorzorg waren getest bleken niet besmet te zijn geraakt, wat fantastisch nieuws is natuurlijk," vervolgt Seidl. "De werknemer die wel besmet is geraakt voelt zich inmiddels weer fit. We kijken er naar uit om iedereen later deze week weer van harte welkom te heten in Groot-Brittannië."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van