Formule 1

Organisatie GP Canada optimistisch over doorgaan F1-race in juni

25 maart 2020 13:32 Aangepast: 25 maart 2020 13:37

De organisatie van de Grand Prix van Canada verwacht na Pasen uitsluitsel te kunnen geven over het wel of niet doorgaan van de race in juni. Ondanks de wereldwijde coronacrisis heeft de organisatie goede hoop dat de race in Montréál gewoon op de geplande datum kan worden verreden.

Nadat afgelopen maandag ook de GP van Azerbeidzjan werd uitgesteld, is de GP van Canada nu de eerste race op de F1-kalender. Vanwege de maatregelen van de Canadese overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, lijkt het onwaarschijnlijk dat de race op het Circuit Gilles Villeneuve op de geplande datum door zal gaan. Toch houdt de organisatie vooralsnog hoop.

'Optimistisch, maar ook realistisch'

"Zoals jullie begrijpen sta ik bijna elke dag wel in contact met de Formule 1", laat promoter Francois Dumontier weten aan Autosport. "Ook met de lokale autoriteiten, de stad en de overheid sta ik nauw in contact."

"Voorlopig staat de race nog steeds zoals gepland voor 14 juni op de kalender. We zijn optimistisch, maar ook realistisch."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1-baas mikt alsnog op 15 tot 18 races dit seizoen

Besluit na Pasen

Een van de voordelen voor de organisatie in Canada, is dat de baan in Montréál een semi-permanent circuit is. De voorbereidingstijd voor de Grand Prix is daarmee een stuk korter dan bijvoorbeeld in Monaco of Bakoe, waar er vele weken moeten worden uitgetrokken om de stratencircuits aldaar op te bouwen. In Montréal kan de organisatie dus nog een aantal weken de ontwikkeling van het coronavirus in de gaten houden alvorens er een knoop moet worden doorgehakt.

"We hebben nog een paar weken te gaan – ik denk zo'n twee tot drie weken – alvorens we de tribunes moeten gaan opbouwen en ter plaatse moeten beginnen met de voorbereidingen. Als er uiteindelijk toch besloten moet worden om het evenement uit te stellen, zal dat besluit ergens na Pasen genomen worden door de Formule 1 en mijzelf."

Mocht de GP van Canada worden uitgesteld is er slechts beperkt de tijd om de race later dit jaar alsnog in te halen. Vanwege de strenge winters in Canada is oktober op papier de uiterlijke maand waarin de race alsnog verreden zou kunnen worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van