Formule 1

Marko: 'Verstappen doodsbang om besmet te raken met coronavirus'

24 maart 2020 13:53 Aangepast: 24 maart 2020 14:05

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zit de schrik voor het coronavirus er goed in bij Max Verstappen. De Nederlander is bang dat hij besmet raakt met het virus, al zou dat volgens Marko niet eens zo slecht uitkomen.

Verstappen hoopt dit jaar als jongste coureur ooit de wereldtitel in de Formule 1 te pakken, maar in plaats van dat hij op de circuits het gevecht aangaat met coureurs als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel is de Limburger vooralsnog aangewezen op zijn simulator thuis in Monaco. Net als een groot aantal andere professionele coureurs slijt de Red Bull-coureur momenteel zijn dagen door flink wat virtuele meters te maken in de online racewereld.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hilarisch: Norris belt Verstappen tijdens Twitch-stream

Met een eigen simulator in zijn appartement hoeft Verstappen de deur niet uit, waar de Nederlander maar al te blij mee is. Volgens Red Bulls motorsportadviseur Helmut Marko zou de coureur namelijk als de dood zijn dat hij ook het coronavirus oploopt. "Hij heeft me aan de telefoon verteld dat hij doodsbang is om besmet te raken", vertelt Marko tegen de Oostenrijkse Kronen Zeitung.

'In het beste geval krijgt hij het nu wel'

De respons van Red Bulls motorsportchef was waarschijnlijk niet de geruststellende reactie waar Verstappen op had gehoopt: "In het beste geval krijgt hij het nu wel," vervolgt Marko. "Met zijn 22 jaar behoort hij namelijk niet tot de risicogroep. Dan is hij er straks immuun voor wanneer hij om de wereldtitel gaat vechten."

De opmerkelijke reactie van Marko komt niet helemaal als een verrassing. De 76-jarige Oostenrijker liet vorige week al weten dat de Formule 1 wat hem betreft gewoon was gaan racen, en dat de sport juist een signaal af had moeten geven door de seizoensopener in Australië wel door te laten gaan. Ook de situatie die is ontstaan doordat overheden verregaande maatregelen invoeren om de verspreiding van het virus tegen te gaan werd door de Oostenrijker bestempeld als 'krankzinnig'.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Marko niet onder de indruk van coronavirus: 'Krankzinnige situatie'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van