WRX

Abbring opnieuw aan de slag in WK Rallycross

24 maart 2020 12:43 Aangepast: 24 maart 2020 12:49
Abbring kwam vorig jaar nog met een Skoda uit in het WRX

Kevin Abbring mag dit jaar opnieuw zijn opwachting maken in het WK Rallycross. De rallycoureur uit Son en Breugel verkiest deelname aan een aantal evenementen op mondiaal niveau boven een volledig seizoen in het Europees kampioenschap.

Abbring maakte vorige maand bekend dat hij met GK Kompetition zou gaan deelnemen aan het Europees Rallycross kampioenschap, maar dat plan is inmiddels alweer gewijzigd. De Brabander blijft wel uitkomen voor het team van Guerlain Chicherit, maar dan een stapje hoger in het wereldkampioenschap.

Net als in 2019 zal Abbring ook dit jaar weer deel gaan nemen aan een deel van het WRX-seizoen. Met een Renault Clio RS RX verschijnt Abbring aan de start in Portugal, Duitsland, Abu Dhabi en Zuid-Afrika.

Jacht op het podium

Abbring maakte vorig jaar zijn debuut in het WK Rallycross. In allebei de evenementen waar hij aan de start verscheen wist Abbring de finale te halen, met twee keer een vierde plek als verdienstelijk eindresultaat. Dit jaar heeft hij zijn zinnen gezet op het podium.

"Na mijn succesvol debuut in de WRX vorig jaar is het echt een fantastisch gevoel om dit jaar weer op het hoogste niveau uit te mogen komen", vertelt Abbring. "Dit is waar ik wil zijn. Vechten voor een kampioenschap was natuurlijk ook leuk geweest, dat is absoluut het doel voor de lange termijn, maar strijden tegen de besten ter wereld is zeker een positieve stap voor dit jaar."

Coronavirus

Hoewel Abbring staat te trappelen om zich te meten met de wereldtop, ligt ook de WRX voorlopig stil vanwege het coronavirus: "Natuurlijk maak ik me zorgen over de situatie waar we ons momenteel in bevinden, maar ik hoop gewoon dat iedereen veilig blijft. We kunnen echter niet wachten om weer aan de slag te gaan natuurlijk. Ik weet zeker dat, zodra de situatie weer onder controle is, we de beste rallycross-actie tot nu toe gaan laten zien."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van