Formule 1

F1-baas mikt alsnog op 15 tot 18 races dit seizoen

23 maart 2020 20:51 Aangepast: 23 maart 2020 20:57

Formule 1 CEO Chase Carey gaat ervanuit dat het F1-seizoen van 2020 alsnog uit minimaal 15 races zal bestaan. De Amerikaan verwacht dat het uitgestelde seizoen ‘ergens in de zomer’ van start kan gaan.

Vanwege het coronavirus heeft de Formule 1 al zeven races uit moeten stellen dit jaar, terwijl de Grand Prix van Monaco zelfs helemaal van de kalender werd geschrapt. De Grand Prix van Azerbeidzjan – die voor 7 juni op de planning stond - werd vandaag als laatste toegevoegd aan het rijtje uitgestelde races. De GP van Canada op 14 juni is daarmee nu de eerste race op de kalender, al is het de verwachting dat ook die race zal worden uitgesteld.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 bevestigt uitstel GP Azerbeidzjan

Formule 1-baas Chase Carey heeft vandaag een update gegeven over de verwachtingen omtrent het seizoen van 2020. De Amerikaan zegt al rekening te houden met nog meer races die uitgesteld moeten worden, maar houdt hoop dat er dit jaar alsnog een volwaardig seizoen kan worden afgewerkt.

"Samen met onze partners verwachten we dat het seizoen ergens deze zomer van start kalender. De vernieuwde kalender zal dan uit 15 tot 18 races bestaan." Het F1-seizoen van 2020 telde aanvankelijk 22 races, wat inhoudt dat er naast de GP van Monaco in het beste geval ook nog drie andere races zullen sneuvelen dit jaar.

Aangepaste kalender 'significant anders'

Om later dit jaar alsnog races in te kunnen halen werd eerder al de verplichte zomerstop van augustus naar maart/april verschoven. Daarnaast bevestigt Carey dat er aan het einde van het jaar waarschijnlijk ook langer zal worden doorgereden. "Zoals eerder al aangekondigd zullen we gebruik maken van het naar voren halen van de zomerstop door tijdens de zomermaanden door te racen. We verwachten daarnaast dat het seizoen niet zoals gepland op 29 november, maar op een latere datum zal eindigen."

"De uiteindelijk volgorde en data van de races zullen significant verschillen met de originele kalender van 2020", aldus Carey, die daarmee alvast aankondigt dat ook races die in de tweede seizoenshelft gepland staan waarschijnlijk een nieuwe datum zullen krijgen.

Gezien de huidige ontwikkeling van het coronavirus in de landen waar de Formule 1 racet, kan Carey momenteel nog geen verwachting schetsen over de aangepaste racekalender. "De komende maand verwachten we meer inzicht te krijgen in de situatie per land, alsmede de restricties omtrent het reizen."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Moet de Formule 1 nog wel willen racen dit jaar?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van