Formule 1

Formule 1 bevestigt uitstel GP Azerbeidzjan

23 maart 2020 15:44 Aangepast: 23 maart 2020 16:00

De Grand Prix van Azerbeidzjan zal niet worden verreden op zondag 7 juni. De Formule 1 heeft vandaag officieel bevestigd dat de race op het stratencircuit van Bakoe tot nader order is uitgesteld vanwege de wereldwijde coronacrisis.

Nadat gisteren in de wandelgangen al werd geroepen dat de GP van Azerbeidzjan niet door zou gaan, volgde vandaag de officiële bevestiging vanuit de organisatie in Bakoe en de Formule 1 zelf. Beide organisaties betreuren het besluit, maar stellen de gezondheid van de inwoners van Azerbeidzjan, de bezoekende fans en al het Formule 1-personeel logischerwijs voorop. De autoriteiten in Azerbeidzjan hopen dat de race later alsnog kan worden verreden.

De Grand Prix in Bakoe is al de achtste race waar vanwege het coronavirus (voorlopig) een streep door is gezet. Eerder werden de races in Australië, Bahrein, Vietnam, China, Zandvoort en Spanje al uitgesteld. De Grand Prix van Monaco is als enige al definitief afgelast en zal dit jaar helemaal niet worden verreden.

Ook vraagtekens bij GP Canada

Met het uitstellen van de race in Bakoe staat de Grand Prix van Canada nu als seizoensopener op de kalender. De race op het circuit van Montréal staat gepland voor 14 juni, maar het lijkt onvermijdelijk dat ook deze race zal worden uitgesteld. Maandag besloot het Olympisch Comité van Canada namelijk al dat het haar atleten deze zomer niet naar Tokio stuurt, mochten de Olympische Spelen tegen alle verwachtingen in toch doorgaan dit jaar. De kans is dan ook klein dat Canada in juni wel het Formule 1-circus en duizenden fans van over de hele wereld welkom zal heten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van