Formule 1

Hilarisch: Norris belt Verstappen tijdens Twitch-stream

22 maart 2020 22:39 Aangepast: 23 maart 2020 00:07

De Formule 1 organiseerde zondagavond voor het eerst een virtuele Grand Prix, als alternatief voor de afgelaste Grand Prix van Bahrein. De show werd echter gestolen door Lando Norris, die op zijn eigen Twitch-kanaal voor hilarische taferelen zorgde.

Norris was één van de coureurs die zou deelnemen aan de virtuele Grand Prix van Bahrein, al zorgden technische problemen ervoor dat hij kort voor de start van de race uit het spel werd gegooid. Tijdens de onderbreking besloot de McLaren-rijder live op zijn eigen Twitch-kanaal vervolgens collegarijder Max Verstappen – die net als Norris ook regelmatig simraces rijdt – op te bellen voor wat goede raad.

Na de ongetwijfeld goedbedoelde maar niet al te bruikbare tips van Verstappen besloot Norris na een belletje naar zijn eigen teamgenoot Carlos Sainz en naar zijn eigen race-engineer bij McLaren maar aan te kloppen bij George Russell. De Williams-coureur is volgens Norris  tenslotte de ideale ervaringsdeskundige als het aankomt op het achteraan moeten starten van races…

Ook Norris’ eigen baas, McLaren CEO Zak Brown, werd tijdens de livestream getrakteerd op een telefoontje.

Na alle technische problemen leek Norris alsnog deel te kunnen nemen aan de race, totdat…

Door de technische problemen van Norris nam de virtuele ‘LandoBot’ het eerste deel van de race voor zijn rekening, waarna Norris zelf na het oplossen van de problemen nog het laatste deel van de race kon rijden. De Brit kwam uiteindelijk als vijfde aan de finish. Renault-junior Guanyu Zhou kwam na alle chaos als winnaar bovendrijven, voor Mercedes’ Formule 1-reserverijder Stoffel Vandoorne en BMW-coureur Philipp Eng.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van