Formule 1

'Ook Grand Prix van Azerbeidzjan uitgesteld'

22 maart 2020 19:06 Aangepast: 22 maart 2020 19:59

De Formule 1 stevent af op zijn laatste seizoensstart aller tijden: ook de Grand Prix van Azerbeidzjan, die op 7 juni zou worden verreden, zou vanwege het coronavirus tot nader order zijn uitgesteld.

De Formule 1 moest eerder al de eerste zes races van het nieuwe seizoen uitstellen, terwijl de Grand Prix van Monaco helemaal niet meer zal worden verreden dit seizoen. Daardoor schoof de start van het nieuwe seizoen op naar Azerbeidzjan, maar ook de race op het stratencircuit van Bakoe is nu tot nader order uitgesteld. Zo melden bronnen aan Autosport.

De Grand Prix van Azerbeidzjan zou op 7 juni verreden worden, wat betekent dat de opbouw van het stratencircuit binnenkort zou moeten beginnen. Vanwege de huidige situatie omtrent het coronavirus zou het volgens de organisatie echter geen zin hebben om de voorbereidende werkzaamheden in gang te zetten, waarna er vandaag besloten is om de race tot nader order uit te stellen.

F1-organisatie wacht lastige puzzel

Met het uitstellen van de GP van Azerbeidzjan wordt het voor de Formule 1-organisatie een nog moeilijkere opgave om alle afgelaste races later dit jaar alsnog in te halen. Om ruimte te creëren op de kalender werd eerder al besloten om de zomerstop in augustus naar maart en april te halen, maar met het uitstel van Azerbeidzjan moet er nu al voor zes races naar een nieuwe datum worden gezocht, waaronder ook de Dutch GP op Circuit Zandvoort.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1-race in Zandvoort uitgesteld vanwege coronavirus

De eerste race op de kalender is nu de Grand Prix van Canada in Montréal. De race staat gepland op zondag 14 juni, wat voor de Formule 1 de laatste seizoensstart uit de 70-jarige historie zou betekenen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van