Coronavirus

Hamilton reageert op speculaties: 'Ik heb nul symptomen"

21 maart 2020 13:50 Aangepast: 21 maart 2020 13:52

Lewis Hamilton heeft voor het eerst zelf gereageerd op speculaties dat hij besmet zou zijn geraakt met het coronavirus. De Brit laat via zijn Instagram weten dat hij nul symptomen vertoont en zelf uit voorzorg heeft gekozen voor zelfisolatie.

Voorafgaande aan de Grand Prix van Australië was Hamilton op 4 maart aanwezig bij een evenement in Groot-Brittannië, waar hij onder andere in contact kwam met Idris Elba. De acteur maakte later bekend dat hij positief was getest op het coronavirus, waarna er berichten naar buiten kwamen dat ook Hamilton zou zijn blootgesteld aan COVID-19. Op zijn Instagram stelt de zesvoudig wereldkampioen zijn fans vandaag echter gerust met de boodschap dat hij zich kerngezond voelt en nergens last van heeft.

"Er was wat speculatie over mijn gezondheid, nadat ik een evenement had bezocht waar ook twee andere mensen waren die later positief hadden getest op het coronavirus", vertelt Hamilton. "Ik wil jullie laten weten dat ik me goed voel. Ik ben gezond en sport twee keer per dag. Ik heb nul symptomen en het is inmiddels al zeventien dagen sinds ik Sophie en Idris heb gezien. Ik heb nog contact gehad met Idris, maar het gaat gelukkig goed met hem."

Voorzorgsmaatregelen

Hamilton zegt wel voorzorgsmaatregelen genomen te hebben: "Ik heb voor de zekerheid nog even gesproken met mijn dokter en gevraagd of ik een test nodig zou hebben, maar het aantal beschikbare tests is beperkt en er zijn andere mensen die het harder nodig hebben dan ik. Vooral omdat ik geen symptomen vertoon. De afgelopen week sinds de vrije training in Australië werd afgelast heb ik mezelf in isolatie gehouden en afstand gehouden van andere mensen."

De Mercedes-coureur sluit af met een advies aan al zijn volgers: "Het belangrijkste is nu om positief te blijven, houd zo goed mogelijk afstand van anderen en isoleer jezelf als dat nodig is. Was verder regelmatig en minimaal twintig seconden je handen met zeep en water."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van