Formule 1

Formule 1 organiseert virtuele races tijdens coronacrisis

21 maart 2020 13:24

De Formule 1 gaat de komende weken op iedere zondag van een afgelaste Grand Prix een virtuele race organiseren. In de races zullen een aantal Formule 1-coureurs het gaan opnemen tegen de beste simracers ter wereld.

Door de uitbraak van het coronavirus is ook de Formule 1-wereld volledig stil komen te liggen. Zo zijn de eerste zes races van het seizoen – waaronder de Grand Prix in Zandvoort – al uitgesteld. De Grand Prix van Monaco gaat zelfs helemaal niet door. Het nieuwe seizoen gaat daardoor op zijn vroegst pas in juni van start.

Virtueel alternatief

Om de Formule 1-fans toch wat entertainment te bieden heeft de sport een virtueel alternatief georganiseerd. De afgelaste races zullen de komende weken alsnog worden verreden, maar dan in de officiële Formule 1-game F1 2019. De coureurs dienen zich eerst te kwalificeren, waarna een halve Grand Prix-afstand zal worden afgewerkt. De races worden live uitgezonden op YouTube, Facebook en Twitch.

Verstappen en Zandvoort ontbreken

De afgelopen dagen werden er bij een gebrek aan echte races al tal van online alternatieven georganiseerd. Vooral Max Verstappen en Lando Norris mengen zich online regelmatig in de strijd met de beste simracers. Verstappen kiest dit weekend voor de nodige alternatieve simraces en heeft al laten weten dat hij niet zal deelnemen aan F1’s Virtual Grand Prix. Welke Formule 1-rijders wel aan de start verschijnen wordt later bekendgemaakt.

Naast Verstappen zullen ook de circuits van Zandvoort en Vietnam ontbreken in het virtuele kampioenschap, aangezien de Formule 1-game gebaseerd is op het afgelopen seizoen. Beide circuits worden dan ook vervangen door een alternatieve baan die vorig jaar wel deel uitmaakte van de racekalender.

De Formule 1 benadrukt dat entertainment voorop staat in het virtuele kampioenschap. De eerste Grand Prix, de GP van Bahrein, wordt zondagavond om 21.00 uur Nederlandse tijd georganiseerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van