Formule 1

Definitief geen Formule 1-race in Monaco in 2020

19 maart 2020 18:48 Aangepast: 19 maart 2020 19:22

Voor het eerst sinds 1954 zal er dit jaar geen Formule 1-race worden georganiseerd in Monaco. Het vorstendom slaat de organisatie van de Grand Prix vanwege het coronavirus een jaartje over.

De organisatie van de Formule 1 maakte eerder vandaag bekend dat de Grand Prix van Monaco net als de races in Zandvoort en Barcelona vanwege het coronavirus wordt uitgesteld. De Automobile Club de Monaco heeft inmiddels echter laten weten dat de race dit jaar helemaal niet zal worden verreden.

 

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1-race in Zandvoort uitgesteld vanwege coronavirus

Uitstel onmogelijk

In een verklaring heeft de organisatie van de race laten weten dat het doorgaan van de Grand Prix dit jaar niet langer mogelijk is. Als reden geeft de organisatie onder andere de onduidelijkheid omtrent de ontwikkeling van het coronavirus, de maatregelen die landen nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan en de daaropvolgende onzekerheid wat de impact daarvan zal zijn op het verdere verloop van het Formule 1-seizoen dit jaar. Waar een aantal races later dit jaar nog kan worden ingehaald, is het vinden van een andere datum voor de GP van Monaco geen optie. Zo vergt de opbouw van het circuit namelijk de wekenlange inzet van 1.500 vrijwilligers, waardoor de race niet zomaar van datum kan wisselen. De organisatie van de Grand Prix zag dan ook geen andere uitweg dan de race definitief te cancelen dit jaar.

“Met groot verdriet hebben we dit besluit moeten nemen,” laat de organisatie weten in een verklaring. “Naar alle fans, toeschouwers, partners en onze leden betuigt de raad van bestuur haar oprechte spijt voor het feit dat de 12e Grand Prix de Monaco Historique en de Formule 1 Grand Prix van Monaco niet uitgesteld kunnen worden, en met geen enkele mogelijkheid later dit jaar alsnog verreden kunnen worden.”

Historisch besluit

De Grand Prix van Monaco is de eerste Formule 1-race die dit jaar definitief sneuvelt door de coronacrisis. De Grand Prix maakte slechts vier keer eerder geen deel uit van het officiële Formule 1-wereldkampioenschap. In 1954 werd er voor het laatst niet met Formule 1-auto’s door de beroemde straten van Monte-Carlo gescheurd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van