Formule 1

Formule 1 stelt introductie nieuwe auto's uit tot 2022

19 maart 2020 17:41 Aangepast: 19 maart 2020 17:48
Impressie: zo moet de F1-auto van de toekomst eruit komen te zien

Autosportfederatie FIA heeft samen met de Formule 1-teams en -organisatie een unaniem akkoord bereikt over het uitstellen van het nieuwe technische reglement tot 2022. Vanwege het coronavirus wordt het pakket aan maatregelen met een jaartje uitgesteld.

Het technisch reglement van de Formule 1 zou volgend jaar drastisch op de schop gaan, wat zou leiden tot de introductie van geheel nieuwe auto's. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn de Formule 1-teams het vandaag echter samen met de Formule 1-organisatie en de FIA eens geworden over het besluit om het pakket aan maatregelen uit te stellen tot 2022. Het houdt in dat het technisch reglement tot eind 2021 wordt bevroren, waardoor de teams in grote lijnen dus ook volgend jaar met de auto's van 2020 zullen rijden.

Kostenbesparende maatregelen

Met het uitstellen van het nieuwe reglement besparen de teams dit jaar een flinke hoeveelheid geld, die ze momenteel vanwege het uitstellen van een aantal races toch al mislopen. Nadat eerder al een streep werd gezet door de eerste vier races van het seizoen, werd vandaag bekend dat ook de races in Zandvoort, Barcelona en Monaco voorlopig zijn uitgesteld.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1-race in Zandvoort uitgesteld vanwege coronavirus

Uitstel biedt F1 meer ruimte voor alternatieve kalender

Het uitstellen van het nieuwe reglement biedt de Formule 1 tevens meer mogelijkheden met het opstellen van een alternatieve racekalender. Aangezien de teams komende winter minder tijd hoeven te steken in het ontwikkelen van nieuwe auto's, kunnen afgelaste races eventueel nog in de wintermaanden worden ingehaald.

De FIA World Motor Sport Council zal wel nog akkoord moeten gaan met het uitstel, al lijkt dit slechts een formaliteit gezien het feit dat alle partijen unaniem akkoord zijn gegaan met de maatregelen. De zogenaamde budget cap, de maatregel die ervoor moet zorgen dat de teams met een aantal uitzonderingen daargelaten niet meer dan $175 miljoen per jaar spenderen, zal volgend jaar wel al worden ingevoerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van