Formule 1

F1-baas Carey biedt verontschuldigingen aan in open brief

17 maart 2020 12:28 Aangepast: 17 maart 2020 12:35

Formule 1-CEO Chase Carey heeft in een open brief aan de Formule 1-fans zijn verontschuldigingen aangeboden voor het afgelasten van de Grand Prix van Australië afgelopen weekend.

De Formule 1 besloot afgelopen vrijdag op het laatste moment pas een streep te zetten door de Grand Prix van Australië. Op dat moment hadden duizenden Formule 1-fans zich echter al voor de gesloten toegangspoorten van het Albert Park-circuit in Melbourne verzameld. In een open brief licht Carey zijn kant van het verhaal toe.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

De Formule 1 heeft zich van zijn slechtste kant laten zien!

"Laat ik vooropstellen dat de gezondheid en veiligheid van de fans, teams en organisatoren onze hoogste prioriteit heeft", aldus Carey, die vervolgens zijn excuses aanbiedt aan de fans die de dupe zijn geworden van het uitstellen dan wel schrappen van de races in Australië, Bahrein, China en Vietnam. "Deze beslissingen worden door de Formule 1, de FIA en de lokale organisatoren genomen in snel veranderende omstandigheden. We denken echter dat dit de juiste en noodzakelijke maatregelen zijn."

'We gaan weer racen zodra het veilig is'

Vooruitblikkend op de toekomst kan Carey vanwege de huidige situatie omtrent het coronavirus nog niet inschatten wanneer er weer geracet kan worden. De Formule 1 sprak eerder al de verwachting uit dat er op zíjn vroegst eind mei weer geracet kan worden, maar Carey benadrukt dat de gezondheid vooropstaat: "We zien dat iedereen graag wil weten hoe 2020 eruit komt de zien voor de Formule 1. Daar kunnen we gezien de steeds veranderende omstandigheden momenteel echter geen specifiek antwoord op geven. We zijn echter van plan om weer te gaan racen zodra het veilig is. We staan daarover dagelijks in contact met experts en de autoriteiten om te bepalen hoe we de komende maanden te werk zullen gaan. Daarover zullen we jullie op de hoogte houden en zodra het mogelijk is meer vertellen."

Carey sluit zijn brief af met een woord van dank voor het begrip en wenst alle fans veel sterkte toe.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van