Formule 1

Ferrari sluit fabriek in Maranello wegens coronavirus

15 maart 2020 13:40 Aangepast: 16 maart 2020 10:21

Ferrari heeft haar fabriek in Maranello met onmiddellijke ingang gesloten. Vanwege het coronavirus wordt het werk bij de Italiaanse autobouwer per direct neergelegd.

Italië is binnen Europa verreweg het zwaarst getroffen door het coronavirus. Inmiddels zijn er al meer dan 20.000 bevestigde coronabesmettingen in het land, en zijn er al bijna 1.500 Italianen bezweken aan de gevolgen van het virus. De afgelopen weken zijn er dan ook verregaande maatregelen getroffen door de Italiaanse autoriteiten, waardoor het dagelijkse leven vrijwel volledig stil is gelegd.

Ferrari sluit tot en met 27 maart de deuren

Ook Ferrari merkt nu de gevolgen van het coronavirus. Zo zijn er bijvoorbeeld problemen met de bevoorrading van de fabriek. Ferrari heeft nu echter ook uit sociaal oogpunt besloten om de fabriek in Maranello zeker tot en met 27 maart te sluiten.

"In deze tijd gaat mijn dank allereerst uit naar de vrouwen en mannen die de laatste dagen hun passie en toewijding hebben getoond door vol overgave door te blijven werken", laat Ferrari CEO Louis Camilleri weten. "Samen met onze leveranciers hebben we de productie op gang weten te houden. Het is uit respect naar hen toe, maar ook voor hun gemoedsrust dat we nu besloten hebben om de fabriek te sluiten. Daarnaast denken we natuurlijk aan onze klanten en onze fans, terwijl we ons voorbereiden op een sterke herstart."

Ook Formule 1-afdeling ligt plat

De sluiting van de fabriek in Maranello geldt uiteraard ook voor de Formule 1-afdeling van Ferrari, dat daardoor niet kan werken aan de ontwikkeling van haar F1-bolide. De fabrieken van de overige negen Formule 1-teams zijn nog wel actief, al hebben diverse teams hun personeel dat was afgereisd naar Melbourne naar verluidt opgedragen om op zijn minst veertien dagen thuis in quarantaine te blijven en niet naar de fabriek te komen.

De Formule 1 schrapte eerder deze week al de races in Australië, Bahrein en Vietnam. De koningsklasse van de autosport verwacht dat het seizoen eind mei pas van start kan gaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van