Formule 1

Zandvoort overlegt met Formule 1 over uitstel Dutch GP

13 maart 2020 19:59 Aangepast: 13 maart 2020 20:47
Max Verstappen scheurt door de vernieuwde Arie Luyendijkbocht

De organisatie van de Grand Prix van Nederland staat in nauw contact met de Formule 1 en de FIA over het al dan niet uitstellen van de Dutch Grand Prix. Door de uitbraak van het coronavirus is het doorgaan van de race op 3 mei op losse schroeven komen te staan.

Door de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen die landen treffen om de verspreiding ervan tegen te gaan, is de afgelopen dagen ook vrijwel de gehele mondiale autosport lamgelegd. Wereldwijd zijn er ruim 75 races uitgesteld of afgelast, waaronder ook de Formule 1-races in Melbourne, Bahrein en Vietnam.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1 stelt nog twee races uit, Zandvoort ook onzeker

Doordat eerder ook al de Chinese Grand Prix werd uitgesteld staat de Grand Prix van Nederland op 3 mei nu als de eerste race op de Formule 1-kalender. De Formule 1-organisatie liet vandaag in een verklaring echter weten dat het verwacht dat het seizoen eind mei pas weer van start kan gaan. De organisatie lijkt daarmee te mikken op een seizoenstart in Monaco, wat zou betekenen dat er ook een streep gaat door de races in Zandvoort en Barcelona.

Organisatie Dutch GP in overleg met F1

Hoewel het nog onduidelijk is hoe de situatie zich de komende tijd ontwikkeld en er dus ook weinig gezegd kan worden over het wel of niet doorgaan van de Dutch GP op zondag 3 mei, bevestigt de organisatie dat er wel met de Formule 1 wordt gesproken over een eventuele nieuwe datum voor de race.

"Op basis van de berichtgeving van Formula One Management en FIA zijn wij met hen in gezamenlijk overleg over de mogelijke consequenties voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix", meldt de organisatie van de Dutch GP in een verklaring. "Deze zijn nog niet volledig bekend, maar bij mogelijk uitstel blijven alle tickets geldig. Zodra er meer nieuws bekend is, zullen wij dit met alle betrokken partijen delen."

Lammers rekent niet meer op 3 mei

Mocht de Grand Prix daadwerkelijk uitwijken naar een andere datum, zal er hoogstwaarschijnlijk worden geprobeerd om de race komende zomer alsnog te organiseren. Zo overweegt de Formule 1 een aantal in het voorjaar geschrapte races in te halen tijdens de zomermaanden. De geplande zomerstop in augustus zou daarmee komen te vervallen.

Jan Lammers houdt inmiddels vooral rekening met het laatste scenario en denkt dat het een kwestie van tijd is voordat de race wordt uitgesteld: "Formeel hebben we nog niks gehoord", vertelt de sportief directeur van de Dutch GP tegen de NOS. "Maar zonder dat we weten waar we staan, weten we wel waar het op uitdraait. Wij zouden het wel snappen als je ziet wat er in de wereld gebeurt. Dan is het begrijpelijk dat dit evenement wordt omgezet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van