IndyCar Series

IndyCar stelt seizoenstart alsnog uit tot mei

13 maart 2020 17:01 Aangepast: 13 maart 2020 17:23

De Amerikaanse IndyCar Series heeft de seizoensopener in St. Petersburg dit weekend alsnog afgelast. De race zou aanvankelijk zonder publiek worden verreden, maar de organisatie heeft er nu voor gekozen om de start van het nieuwe seizoen uit te stellen tot mei.

De IndyCar-organisatie maakte gisteren nog bekend dat de seizoensopener in St. Petersburg wel gewoon door zou gaan, maar achter gesloten deuren zou worden verreden. Nog geen 24 uur later zijn de plannen alweer gewijzigd, en zijn de eerste vier races van het seizoen voorlopig uitgesteld.

Door het besluit van de organisatie is er naast de race in St. Petersburg ook een streep gezet door de races op het Barber Motorsports Park in Alabama en het Circuit of the Americas in Texas in april. Het stadsbestuur van Long Beach liet gisteravond al weten dat de Grand Prix aldaar niet op de geplande datum door zou gaan.


Zie ook

Long Beach Grand Prix afgeblazen wegens coronavirus


"We vinden het erg jammer dat de start van het seizoen moet worden uitgesteld en we zullen onze geweldige fans in St. Petersburg, Birmingham, Long Beach en Austin gaan missen, maar de veiligheid van onze fans, deelnemers, medewerkers, partners en media staat nu eenmaal voorop", meldt de IndyCar in een verklaring. "We zullen de situatie blijven volgen met de veiligheidsexperts en de autoriteiten om gepaste plannen te maken voor de rest van het seizoen."

IndyCar-seizoen start in Indianapolis

Het nieuwe IndyCar-seizoen zal volgens de nieuwe planning begin mei van start gaan in Indianapolis op het Grand Prix-circuit aldaar. Twee weken later staat de Indianapolis 500 op het programma.