formule1

Formule 1-race in Zandvoort uitgesteld vanwege coronavirus

19 maart 2020 16:08 Aangepast: 19 maart 2020 17:32
Max Verstappen in actie bij de heropening van het circuit in Zandvoort begin maart. Beeld © ANP

Het Formule 1-spektakel in Zandvoort gaat voorlopig niet door. Het evenement, dat van 1 tot en met 3 mei zou plaatsvinden, is uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ook de Grands Prix van Spanje en Monaco zijn uitgesteld.

Nadat de Formule 1 eerder al de race in China tot nader orde uitstelde, werd vorige week ook een streep gezet door de races in Australië, Bahrein en Vietnam. De Grand Prix in Zandvoort leek daarmee de eerste race van het seizoen te worden, al sprak de Formule 1 eerder al de verwachting uit dat het nieuwe seizoen op zijn vroegst pas eind mei in gang zal worden gezet. Het uitstellen van de Formule 1-race in Zandvoort hing de afgelopen dagen dan ook al in de lucht. Vandaag kwam de officiële bevestiging vanuit de Formule 1-organisatie, die tevens bevestigde dat ook de races in Spanje en Monaco voorlopig van de baan zijn. De start van het nieuwe Formule 1-seizoen is daarmee voorlopig opgeschort tot begin juni.

Dutch GP verhuist mogelijk naar augustus

Hoewel er dus een streep is gezet door een Nederlandse Grand Prix begin mei, is de kans groot dat de Formule 1 later dit jaar alsnog naar Zandvoort komt. Achter de schermen is de Formule 1 namelijk al druk bezig met het opstellen van een aangepaste racekalender. Zo werd gisteren al de zomerstop naar voren gehaald, waardoor een aantal races – waaronder de Dutch GP – eventueel in augustus kunnen worden ingehaald.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1 haalt zomerstop naar voren, fabrieken verplicht op slot

Hoewel het uitstellen van de Grand Prix een flinke domper is voor de fans, hoeven raceliefhebbers met een kaartje zich voorlopig geen zorgen te maken. De organisatie van de Dutch GP maakte eerder namelijk al bekend dat gekochte kaarten ook op een eventuele nieuwe datum gewoon geldig zullen zijn,

De Formule 1 racete in 1985 voor het laatst op het circuit van Zandvoort. Eerder deze maand werd het vernieuwde circuit nog officieel heropend door Max Verstappen, nadat de baan deze winter voor een groot deel werd verbouwd.

Verstappen opende begin deze maand het vernieuwde circuit van Zandvoort

Met een Red Bull RB8 reed de Nederlander het officieuze eerste rondje over het circuit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore