FIA WTCR

Tom Coronel in 2020 met Audi in FIA WTCR

05 maart 2020 18:28 Aangepast: 05 maart 2020 19:00

Tom Coronel zal ook dit seizoen weer uitkomen in de FIA World Touring Car Cup. De 47-jarige coureur blijft in het WK voor Toerwagens actief voor het Belgische Comtoyou Racing, maar ruilt de Cupra van afgelopen jaar in voor een Audi RS 3 LMS.

Voor Coronel wordt 2020 zijn 31e seizoen in de autosport, waarmee hij de coureur met de langste staat van dienst is in het mondiale toerwagenkampioenschap. Hoewel hij dit seizoen dus kiest voor een Audi, zal hij wel opnieuw te herkennen zijn aan de bekende gele kleurstelling van hoofdsponsor DHL Ook het team blijft voor de coureur uit Eemnes onveranderd. Vorig jaar kwam Coronel namelijk ook al voor het Belgische Comtoyou Racing in actie.

"Inderdaad een andere auto, maar hetzelfde team als vorig jaar", licht Coronel toe. "Ik hecht er waarde aan om langere tijd bij hetzelfde team te rijden. Vorig jaar was er absoluut een klik met Comtoyou Racing. De samenwerking verliep van beide kanten naar wens en nu hebben wij de overstap naar de Audi gemaakt. Het team heeft ook met dit merk al langer ervaring."

Racen met een Audi is niet geheel nieuw voor Coronel: "in 2001 reed ik al eens met een Audi tijdens de 24 uur van Le Mans. In oktober vorig jaar, tijdens de TCR Spa 500, maakte Audi zijn belangstelling kenbaar voor een samenwerking met het team en mij als coureur. Dat gaf een goed gevoel, omdat zij ook op meerdere manieren in dit verhaal participeren. Technisch gezien lijkt deze Audi absoluut op de Cupra van vorig jaar, maar na mijn eerste tests in Spanje op de voor dit jaar nieuwe Goodyear-banden verraste de RS 3 mij echt. Op belangrijke details verschilt hij toch en dat geeft mij een goed gevoel. Verder weten we nu ook al dat wij voor het eerste raceweekend nog het nodige gaan testen om de auto te finetunen."

Speciaal startnummer

Coronels nieuwe startnummer 31 staat symbool voor het aantal jaren dat hij al actief is in de racerij. In totaal stond de coureur al 413 keer aan de start van een race in de hoogste divisie van de toerwagenracerij: "Er is niemand die al zolang in dit kampioenschap rijdt. Voeg je daar ook mijn overige toerwagenraces aan toe, zoals die met bijvoorbeeld de Citroën AX, DTCC BMW en meer, dan komt het totaal op 484 races. Dat, met de twintig WTCR-races van komend seizoen, brengt het totaal dit jaar zeker boven de 500 races in een toerwagen. Kortom, een uniek jubileum, dat wij dit jaar zeker gaan vieren."

Uitdagende kalender

Voor de coureurs van het WTCR wacht dit jaar opnieuw een uitdagende racekalender, al maakt de thuisrace van Coronel op Circuit Zandvoort daar dit jaar geen deel meer van uit: "Natuurlijk is het jammer dat bij de tien circuits die we dit jaar met het WTCR bezoeken ons eigen Zandvoort ontbreekt. Ik snap het wel, want daar is momenteel zoveel aan de gang, maar ik hoop echt dat we in een volgend jaar ook hier weer te zien zullen zijn. Verder start het seizoen dit jaar wat later en beginnen we op de Hungaroring in Hongarije. Waar ik superblij mee ben is de uitdagende Nürburgring-Nordschleife. Dat wordt de tweede race van dit seizoen. Supergaaf! De teruggekeerde Salzburgring ken ik nog uit mijn WTCC-tijd en daar kijk ik zeker naar uit. Nieuw dit jaar is Inje Speedium in Zuid-Korea. Altijd goed als er ook weer nieuwe circuits in de titelstrijd zitten. Al met al bezoeken we tien circuits en ik kijk er absoluut naar uit om weer van start te gaan!"

Ook in 2020 zijn de verrichtingen van Tom Coronel weer te volgen bij RTL 7. "Met WTCR, oftewel World Tom Coronel Racing zijn mijn races in de verschillende klassen te volgen. Daarin zal ik met de TomCam ook de nodige reportages achter de schermen van de racerij maken."

Het nieuwe WTCR-seizoen gaat in het weekend van 25 en 26 april van start in Hongarije.

Tom Coronel in 2020 met Audi in FIA WTCR

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van