Formule 1

In beeld: het nieuwe Formule 1-circuit van Vietnam

03 maart 2020 21:38 Aangepast: 03 maart 2020 21:54

Door de enorme hype rondom de verbouwing van Circuit Zandvoort en de aanstaande terugkeer van de Formule 1 naar het Noord-Hollandse duinencircuit, zou je bijna vergeten dat ook Vietnam dit jaar een nieuwe toevoeging is aan de F1-kalender. De organisatie van de Grand Prix van Vietnam heeft vandaag nieuwe beelden vrijgegeven van het gloednieuwe Hanoi Circuit.

Op een gloednieuw 5,607 kilometer lang circuit ten westen van de hoofdstad moet op zondag 5 april de allereerste Grand Prix van Vietnam worden verreden. Het circuit is ontworpen door Formule 1’s huisarchitect Hermann Tilke, en bevat in totaal 23 bochten.

Het semi-stratencircuit is een mix van lange rechte stukken, fraaie doordraaiers en technische gedeeltes, en is op een aantal punten gebaseerd op befaamde bochtencombinaties van andere circuits. Zo is de eerste bochtencombinatie geïnspireerd door de eerste bocht van de Nürburgring, zijn bochten 12 tot en met 15 afgekeken van de eerste sector in Monaco en is er ook goed gekeken naar de beroemde Esses op het circuit van Suzuka.

De werkzaamheden aan het circuit van Hanoi zijn vorige week afgerond. Vandaag heeft de organisatie van de race een aantal fraaie beelden vrijgegeven van het circuit waar op 5 april zal worden geracet, mits het coronavirus tenminste geen roet in het eten gooit...

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Onboard: Een rondje over het nieuwe F1-circuit van Vietnam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van