Formule 1

Verstappen legt 84 ronden af en klokt de tweede tijd

26 februari 2020 19:43 Aangepast: 26 februari 2020 23:10

Max Verstappen heeft op de eerste dag van de tweede testweek in aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen 84 ronden afgelegd. De Nederlander zette met zijn RB16 in Barcelona de tweede tijd van de dag neer: 1.17,347. Alleen de Pool Robert Kubica, testrijder voor Alfa Romeo, was rapper: 1.16,942.

Verstappen kwam vorige week tijdens de eerste testweek op het Circuit de Barcelona-Catalunya tot 254 rondjes. Donderdagochtend en vrijdagmiddag gaat de 22-jarige Limburger opnieuw de baan op.

Verstappen kende een beduidend betere testdag dan teamgenoot Alexander Albon, die in de ochtend ruim twee uur in de pits stond met een probleem aan de wielophanging. In tegenstelling tot de Thai kon Verstappen dus wel weer flink kennis maken met zijn nieuwe bolide.

'Het zegt nog niet zoveel'

"Het is nu nog lastig om te zeggen of de auto goed genoeg is," stond Verstappen na afloop de media te woord. "Alles voelt snel en het voelt alsof we veel grip hebben, maar dat hebben de andere auto’s ook. Testen zegt dus nog niet zo heel veel."

"Het belangrijkste is dat we veel dingen uitproberen en weten waar de auto op reageert."

'Zien in Melbourne wel waar we staan'

Met de concurrentie is Verstappen nog niet bezig. "Tot nu toe voelt de auto zeker als een verbetering, maar dat moet ook als je voor het kampioenschap wilt vechten. We focussen ons gewoon op onszelf, en dan zien we in Melbourne waar we staan."

RTL GP/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van