IndyCar Series

Alonso terug bij McLaren voor Indy 500-deelname

25 februari 2020 20:20 Aangepast: 25 februari 2020 22:07

Fernando Alonso wil in mei opnieuw gaan deelnemen aan de Indianapolis 500. De Spanjaard keert voor de Amerikaanse autosportklassieker terug bij het team van McLaren.

Alonso nam in 2017 voor het eerst deel aan de Indianapolis voor het team van Andretti. Bij de Amerikaanse renstal beleefde de Spanjaard een sterk debuut, maar vanwege een opgeblazen motor moest de tweevoudig Formule 1-kampioen de strijd vroegtijdig staken. Vorig jaar keerde Alonso terug op The Brickyard, maar deze keer met een team dat gerund werd door McLaren. Het project liep uit op een regelrecht fiasco, waardoor Alonso zich niet eens wist te kwalificeren voor de race.

Dit jaar wilde Alonso opnieuw met het team van Andretti gaan deelnemen aan de Indy 500, maar motorleverancier Honda stak een stokje voor een deal met de Spanjaard, die in de Formule 1 felle kritiek heeft geuit op het Japanse merk en tevens voor diens concurrent Toyota deelnam aan de 24 uur van Le Mans en de Dakar Rally. Een geplande deelname aan de Indy 500 van 2020 kwam dan ook in gevaar, waardoor er voor Alonso niets anders op zat dan terug te keren bij McLaren. Het team neemt dit jaar samen met Schmidt Peterson Motorsports deel aan het volledige IndyCar-seizoen, en zet speciaal voor Alonso een derde auto in op Indianapolis.

'Grootste race ter wereld'

"Ik ben een racer, en de Indy 500 is de grootste race ter wereld", laat Alonso weten. "Ik hou van de geweldige fans die het evenement zo speciaal maken voor ons coureurs en ervoor zorgen dat ik terug wil keren. Ik heb de maximale hoeveelheid respect voor deze race en voor iedereen die er aan mee doet. Ik wil niets liever dan het tegen ze opnemen en, zoals altijd, mijn uiterste best doen."

"Ik heb een speciale relatie met McLaren. We hebben samen veel meegemaakt en dat schept een band, een bepaalde loyaliteit die heel sterk is," vervolgt de 38-jarige coureur. "Ik ben echter vooral onder de indruk van hoe het nieuwe team zich ontwikkelt tot een sterk pakket, samen met Chevrolet Het team heeft ervaren en goede mensen aan boord. Ik ben er zeker van dat we competitief zullen zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

McLaren onthult livery voor IndyCar-rentree

Alonso klimt op Indianapolis achter het stuur van de #66 Chevrolet. Patricio O’Ward - die zich vorig jaar eveneens niet wist te kwalificeren - en IndyCar-debutant Oliver Askew worden zijn teamgenoten. Beide rijders komen het hele seizoen in actie voor het nieuwe Arrow McLaren SP-team.

Alonso zal op 30 april de eerste meters rijden met zijn Indy 500-bolide tijdens een collectieve testsessie op de Indianapols Motor Speedway.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van