Formule 1

Verstappen dagelijks in actie tijdens tweede wintertest

25 februari 2020 11:56 Aangepast: 25 februari 2020 12:04

Max Verstappen en Alexander Albon zullen tijdens de tweede wintertest in Barcelona elke dag in actie komen met de Red Bull RB16. Beide coureurs zullen op de drie resterende testdagen telkens een dagdeel voor hun rekening nemen.

Verstappen en Albon namen vorige week ieder een volledige testdag voor hun rekening, waarna het testprogramma op de vrijdag tussen beide coureurs werd verdeeld. Het zorgde ervoor dat Verstappen op de eerste dag maar liefst 168 rondjes kon afleggen, waarmee hij de meest productieve rijder van de dag was.

"Wij hebben het liefst continuïteit over de gehele dag, wat inhoudt dat we liever de hele dag dezelfde rijder in de auto hebben", liet Red Bull-teambaas Christian Horner vorige week weten. "Soms kan het je namelijk uit je ritme halen als je halverwege de dag van rijder wisselt."

Red Bull wijzigt aanpak

Toch kiest Red Bull er tijdens de tweede testweek voor om op iedere dag haar beide rijders in actie te laten komen, een tactiek die onder andere Mercedes al jaren toepast om zo haar beide rijders een beetje te sparen. Met name Verstappen had na zijn 168 afgelegde rondjes op woensdag namelijk wat lichte pijntjes.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Terugblik F1-wintertest: 'Ferrari gaat niet winnen in Australië'

Het gewijzigde programma houdt in dat Alexander Albon woensdagochtend namens Red Bull de tweede wintertest aftrapt, waarna Verstappen na de lunch in actie komt. Op donderdag zijn de rollen omgedraaid en neemt Verstappen de ochtend voor zijn rekening. Op vrijdag komt Albon weer in de ochtend in actie, waarna Verstappen voor Red Bull de wintertest zal afsluiten in de middag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van