FIA WEC

Rebellion grijpt derde pole op rij in Texas

23 februari 2020 02:22 Aangepast: 23 februari 2020 02:30

Rebellion Racing heeft haar derde pole-position op rij gescoord in het FIA World Endurance Championship. Op het Circuit of The Americas in Austin was de Rebellion R13 Gibson de bolides van Toyota wederom te snel af.

Rebellion eindigde de tweede vrije training eerder op de dag ook al bovenaan, maar vanwege een kapotte motor werd het voorafgaande aan de kwalificatie nog een race tegen de klok voor de monteurs van het Zwitserse team om de auto op tijd gereed te krijgen voor de kwalificatie. Na een snelle motorwissel konden Gustavo Menezes en Norman Nato met een nieuwe krachtbron alsnog deelnemen aan de kwalificatie, waarin ze hun bolide in een gemiddelde van 1:47.530 als snelste rond het Circuit of The Americas wisten te sturen. Het betekende daarmee de derde pole op rij voor Rebellion, dat eerder deze week bekendmaakte dat het bezig is aan haar laatste WEC-seizoen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Rebellion trekt na Le Mans de stekker uit eigen raceteam

Op anderhalve seconde van de Rebellion wisten Mike Conway en Jose Maria Lopez de Toyota met startnummer 7 naar een tweede tijd te sturen. De derde plek ging naar de zusterbolide met startnummer 8. Kazuki Nakajima en Brendon Hartley moesten genoegen nemen met de derde tijd, nadat Hartley zijn snelste tijd weggestreept zag worden omdat hij buiten de baan was gegaan.

In de LMP2-klasse ging de pole-position naar Cool Racing. Antonin Borga en Nicolas Lapierre stuurden de Oreca met startnummer 42 naar de snelste tijd in een 1:49.910. De tweede startplek ging naar United Autosports. De #37 Oreca van Ho-Pin Tung zal de race vanaf de vierde startplek aanvangen. Racing Team Nederland start de race vanaf de achtste plek in de LMP2-klasse.

Aston Martin pakt eerste GTE-pole van het seizoen

Bij de GTE’s ging de pole-psotion in de GTE Pro-klasse voor het eerst dit seizoen naar Aston Martin. Nicki Thiim en Marco Sorensen klokten met de #95 Aston Martin Vantage GTE een gemiddelde van 2:00.733, waarmee zij 0.219s sneller wisten te gaan dan de Porsche met startnummer #92 Porsche. De tweede startrij werd eveneens verdeeld tussen Aston Martin en Porsche. AF Corse Ferrari maakte de top 5 compleet met de #51 Ferrari 488 GTE.

In de GTE AM-klasse ging de pole-position naar Matteo Cairoli en Egidio Perfetti in de #56 Porsche van Team Project 1. De zusterbolide met startnummer 57 van Jeroen Bleekemolen kwalificeerde zich als vijfde.

De 6 uursrace op het Circuit of The Americas gaat zondagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd van start.

Uitslag kwalificatie

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van