Dutch Grand Prix

Nieuwe mijlpaal voor Zandvoort na afronden asfaltering

20 februari 2020 16:38 Aangepast: 20 februari 2020 18:04
De vernieuwde Hugenholtzbocht Beeld © RTL GP

De verbouwing van Circuit Zandvoort heeft deze week een nieuwe mijlpaal bereikt. Circuitdirecteur Robert van Overdijk heeft laten weten dat de asfalteringswerkzaamheden van de nieuwe baan zijn afgerond.

Circuit Zandvoort veranderde eind vorig jaar in een enorme bouwput om het circuit klaar te stomen voor de terugkeer van de Formule 1. Met name de Arie Luyendijkbocht en de Hugenholtzbocht werden flink onder handen genomen en getransformeerd tot kombochten, maar ook elders op het circuit ging de schop in de grond om de baan waar nodig breder te maken of uitloopstroken aan te leggen.

Met nog ruim twee maanden tot de Grand Prix van Nederland zijn de asfalteringswerkzaamheden van het nieuwe circuit inmiddels volledig afgerond. "Het was nog even spannend met die stormachtige dagen, maar we hebben het werk voort kunnen zetten. Nu nog een paar dagen uitharden en dan is het vernieuwde circuit rijklaar", aldus directeur Robert van Overdijk.

De vernieuwde Hugenholtzbocht De vernieuwde Hugenholtzbocht

Ceremoniële opening

Het circuit van Zandvoort zal in maart weer in gebruik worden genomen, maar tot die tijd moeten er nog wat kleinere werkzaamheden, zoals het plaatsen van hekken, worden uitgevoerd alvorens de baan helemaal gereed is. "Ik denk dat we begin maart een moment uitzoeken voor de eerste ronde. Daar willen we wel iets speciaals van maken", vervolgt Van Overdijk, die nog niet bekend wilde maken wie het ceremoniële eerste rondje over het circuit mag afleggen.

Hoewel de werkzaamheden aan de baan zelf zo goed als gereed zijn, dient er nog het nodige werk verzet te worden op Circuit Zandvoort. Zo wordt er onder andere nog gewerkt aan het uitbreiden van de pitboxen en de faciliteiten, waarna er richting het eerste weekend van mei ook tal van tijdelijke tribunes opgebouwd zullen worden voor de vele duizenden racefans

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Zandvoort-update: maak een volledige ronde over het nieuwe circuit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van