NASCAR

NASCAR-coureur Newman mag ziekenhuis verlaten na zware crash

19 februari 2020 20:45 Aangepast: 19 februari 2020 20:55
Voor het leven van Ryan Newman werd even gevreesd na deze crash. Beeld © USA Today Sports Images

NASCAR-coureur Ryan Newman heeft woensdag het Halifax-ziekenhuis in Florida weer mogen verlaten. De Amerikaan raakte maandagavond in het zicht van de finish gewond bij een ernstig ongeluk tijdens de Daytona 500, maar herstelde de afgelopen dagen zeer voorspoedig.

De 42-jarige Newman leek maandagavond op weg naar een tweede overwinning in de befaamde Daytona 500, totdat hij in de allerlaatste ronde werd aangetikt en de controle over zijn auto verloor. De Ford Mustang knalde vervolgens rechtsaf in de muur, sloeg over de kop om daarna nog een keer geraakt te worden door de auto van de achteropkomende Corey LaJoie. Als gevolg van de crash vloog de auto van de NASCAR-veteraan ook nog eens in brand.

 

Newman crasht tijdens Daytona 500

Het vuur werd snel geblust, maar het duurde ruim twintig minuten voordat Newman door hulpverleners uit het wrak kon worden gehaald en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De exacte aard van zijn verwondingen is niet bekendgemaakt, maar zijn team meldde woensdag al dat de coureur het goed maakte, door het ziekenhuis wandelde en zelfs grapjes maakte met het personeel en zijn familie.

Later op de dag werd bekendgemaakt dat hij met zijn beide dochters aan de hand het ziekenhuis heeft mogen verlaten.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van