Formule 1

Verstappen positief na eerste testdag: 'RB16 is overal sneller'

19 februari 2020 19:01 Aangepast: 19 februari 2020 19:49

Max Verstappen blikt met een goed gevoel terug op de eerste dag van de wintertests in Barcelona. De Nederlander wist woensdag 168 keer het Catalaanse circuit af te leggen met zijn nieuwe Red Bull, waarmee hij de meest productieve rijder van de dag was.

Verstappen sloot de eerste testdag als vierde af, en moest alleen de Racing Point van Sergio Perez en Mercedes-duo Valtteri Bottas en Lewis Hamilton – die beiden een dagdeel voor hun rekening namen – voor zich dulden. Tijdens de wintertests draait het echter vooral om het verzamelen van zoveel mogelijk data, en dus kan de Limburger met 168 afgelegde rondjes - tweeënhalve Grand Prix-afstand - tevreden terugblikken op de eerste testdag.

Sneller en betrouwbaarder

"De nieuwe auto is overal sneller, dus dat is mooi. Daarnaast lijkt ook de betrouwbaarheid nog beter te zijn dan vorig jaar, dus het ziet er allemaal heel positief uit", blikte Verstappen na afloop terug op de eerste testdag. "We hebben de auto absoluut weten te verbeteren op de plekken waar we vooruitgang wilden boeken. We hebben een hoop rondjes gereden om alles uit te proberen en gaan nu uitzoeken waar we onszelf nog verder kunnen verbeteren."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton bovenaan na eerste testdag, meeste rondjes voor Verstappen

"Het was een heel goede dag en het chassis werkt goed samen met de motor. Dat is wat je wil hebben en dat is ook het belangrijkste van deze tests. We willen gewoon de auto leren kennen, nieuwe dingen uitproberen en vervolgens aan de hand van de data uitzoeken waar we ons nog kunnen verbeteren."

Verstappen spint twee keer van de baan

Hoewel de RB16 op technisch vlak dus geen krimp gaf, liep het programma van Verstappen in de middag toch wat oponthoud op. Tot twee keer toe spinde de Limburger in Bocht 13 van de baan, al kon Verstappen beide keren op eigen kracht zijn weg vervolgen en voor een korte controle van de auto de pits induiken. Volgens Verstappen was er dan ook weinig aan de hand: "Ik kwam met een wiel op het grind terecht, daardoor spinde ik. Wanneer je de limiet van de auto opzoekt kunnen dat soort dingen gebeuren. Gelukkig liepen we geen schade op, dat is het belangrijkste."

Verstappen komt vrijdagochtend weer in actie met de nieuwe Red Bull. Morgen neemt teamgenoot Alexander Albon het stuur over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van