Formule 1

Ricciardo eert Kobe Bryant met speciaal helmontwerp

19 februari 2020 17:02 Aangepast: 19 februari 2020 17:12

Daniel Ricciardo gebruikt voor de Formule 1-wintertests in Barcelona een opvallend paarse helm. De Australiër brengt met het bijzondere helmontwerp een eerbetoon aan de onlangs overleden basketballegende Kobe Bryant.

Ricciardo reed vorig seizoen rond met één van de meest bijzondere helmdesigns ooit in de Formule 1, maar de Australiër houdt zijn nieuwe ontwerp voor 2020 nog even geheim. Tot die tijd rijdt de Renault-coureur ook deze en volgende week in Barcelona weer met een speciale helm in de rondte.

Ricciardo maakt vanmiddag voor het eerst kennis met zijn nieuwe Formule 1-auto, en maakte kort ervoor op zijn Instagram-pagina bekend dat hij met zijn helm een eerbetoon brengt aan Kobe Bryant. De paarse kleur van de helm is een verwijzing naar de clubkleuren van de Los Angeles Lakers, waar Bryant zijn volledige professionele carrière voor speelde en vijf keer de NBA-titel pakte.

Op de zijkant van de helm heeft RIcciardo de tekens ‘KB24’ neer laten zetten. De slogan ‘Mamba Mentality’ en een afbeelding van een zwarte mamba verwijzen naar de bijnaam van de basketballegende. Ricciardo’s eigen ‘Honey Badger’ staat op de achterkant van de helm afgebeeld.

Bryant kwam eind januari samen met zijn dochtertje Gianna en zeven anderen om het leven bij een helikopterongeluk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van