Formule 1

Russell hoopvol: "Nieuwe WIlliams duidelijk een vooruitgang"

19 februari 2020 16:02 Aangepast: 19 februari 2020 16:14

Het Formule 1-team van Williams is een stuk beter aan het nieuwe seizoen begonnen dan een jaar geleden. Waar de renstal de nieuwe auto vorig jaar niet op tijd gereed had voor de eerste wintertest, stuurde George Russell de FW43 woensdagochtend als allereerste de baan op voor het begin van de wintertests.

De eerste van zes testdagen deze winter ging woensdagochtend om 09.00 uur van start, en meteen was het de Williams van George Russell die als eerste de pitstraat uitreed. Het was een mentale overwinning voor de Britse renstal, dat vorig jaar vanaf de start geplaagd werd door problemen.

"Het was geen toeval dat ik als eerste de pits uitreed", liet Russell woensdag weten aan de verzamelde media. "Het was mentaal belangrijk voor ons allemaal, voor iedereen die in de fabriek dag en nacht gewerkt heeft, om onze auto als eerste de baan op te zien gaan. Ik denk dat iedereen dan ook blij is met deze start. Vorig jaar liepen we hier maar wat rond te dwalen omdat de auto nog niet klaar was. Het was een moeilijk jaar, maar ik weet zeker dat we dit jaar weer kunnen gaan racen en wat meer plezier kunnen hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Productieve Verstappen begint sterk aan wintertests in Barcelona

Meteen vertrouwen

Russell opende de test voor Williams woensdagochtend met een totaal van 73 ronden, waarmee hij al meer dan een volledige raceafstand wist af te leggen. De snelste tijd van de Brit was een 1:18.168. waarmee hij al negen tienden van een seconde sneller ging dan de rondetijd die hij vorig jaar liet noteren tijdens de kwalificatie voor de Spaanse Grand Prix.

De 22-jarige coureur voelde meteen dat de nieuwe auto in alle opzichten een verbetering is ten opzichte van zijn voorganger, die Williams vorig seizoen slechts één WK-puntje opleverde.

"Alleen al kijkende naar de wegligging is de auto in zijn geheel al een flinke vooruitgang. Vanaf de eerste ronde had ik het vertrouwen om de auto op z'n staart te trappen, terwijl het vorig jaar in die eerste rondjes gewoon geen fijn gevoel was. Het was best eng zelfs."

"Het is nu zaak om de auto verder te verbeteren en uit te vogelen of we voldoende downforce op de auto hebben om de strijd aan te kunnen gaan met de teams om ons heen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van