Formule 1

Formule 1-team Alpha Tauri onthult AT01

14 februari 2020 20:00 Aangepast: 14 februari 2020 21:15

Het Formule 1-team van Alpha Tauri heeft vrijdagavond het doek getrokken van de gloednieuwe AT01. In Salzburg presenteerde het voormalige team van Toro Rosso zich voor het eerst als het nieuwe Scuderia Alpha Tauri, waaronder het team vanaf het komende F1-seizoen door het leven zal gaan.

Toro Rosso was sinds 2006 actief in de Formule 1 als het zusterteam van Red Bull, maar onderging deze winter een ware metamorfose. De Italiaanse renstal werd omgedoopt tot Alpha Tauri, het kledingmerk van moederbedrijf Red Bull. Tijdens de teampresentatie in Salzburg – die zoals verwacht meer weg had van een modeshow – presenteerde het team voor het eerst haar nieuwe identiteit en een bijzonder fraaie nieuwe kleurstelling voor 2020.

Waar de naam en looks dus geheel nieuw zijn dit seizoen, is er deze winter achter de schermen weinig veranderd bij het team uit Faenza. De renstal van teambaas Franz Tost maakt net als zusterteam Red Bull weer gebruik van Honda-motoren dit jaar, terwijl met Daniil Kvyat en Pierre Gasly ook de rijdersline-up ongewijzigd is gebleven.

Ook de doelen voor 2020 zijn onveranderd: Alpha Tauri wil dit jaar opnieuw voorin de middenmoot meestrijden, wat moet resulteren op een plek in de top vijf van het constructeurskampioenschap. Wat dat betreft hoopt de renstal de stijgende lijn van 2019 door te trekken, toen het het jaar afsloot op een zesde plek, maar vooral de derde plek van Daniil Kvyat in Duitsland en de tweede plaats van Pierre Gasly in Brazilië de absolute hoogtepunten waren.

Wat betreft het ontwerp van de auto zelf is er zoals verwacht goed gekeken naar het design van het zusterteam, al is de AT01 bij lange na geen kopie van de Red Bull. De allereerste Alpha Tauri is vanwege de stabiliteit in het reglement vooral een doorontwikkeling van de Toro Rosso van afgelopen seizoen, waarbij de afwerking en het aerodynamische design van de auto goed aansluit bij het bijzonder strakke ontwerp van de nieuwe livery.

De AT01 zal zaterdagochtend al zijn eerste meters maken op het circuit van MIsano, waar de auto wordt onderworpen aan een zogenaamde shakedown. Vervolgens zal de bolide op transport gaan richting Barcelona, waar volgende week woensdag de eerste wintertest losbarst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van