Evenementenvergunning verleend

Gemeente geeft groen licht voor F1-race in Zandvoort

14 februari 2020 16:58 Aangepast: 14 februari 2020 17:33

De Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort mag begin mei officieel doorgaan. De gemeente Zandvoort heeft deze week de vereiste evenementenvergunning afgegeven voor het Formule 1-weekend.

De plannen voor de terugkeer van de Formule 1-race naar Zandvoort en de daaraan gelieerde werkzaamheden aan het circuit kregen flink wat tegenstand te verduren. De bezwaren van de tegenstanders werden in de rechtbank echter van tafel geveegd, waardoor alleen het niet verlenen van de benodigde evenementenvergunning het doorgaan van de race nog zou kunnen tegenhouden. Volgens Rob Langenberg, Head of Event Operations van de Dutch Grand, is echter ook die laatste horde nu genomen. Zo laat hij vrijdag weten aan BNR.

'Rekening gehouden met alle scenario's'

In de evenementenvergunning zijn onder andere de afspraken over de veiligheid, schoonmaak, onderhoud en de verkeersplannen rondom het circuit opgenomen. Het voornaamste onderdeel is het mobiliteitsplan, waarin de organisatie aangeeft hoe het tijdens het Grand Prix-weekend de massale verkeersstroom te lijf wil gaan en de bereikbaarheid wil garanderen. De gemeente Zandvoort heeft met de plannen ingestemd en daarmee ook officieel het licht op groen gezet voor de Dutch Grand Prix, al kan er officieel nog wel bezwaar worden ingediend tegen de verleende vergunning.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Zandvoort-update: maak een volledige ronde over het nieuwe circuit

Voor de afgifte van de evenementenvergunning heeft de organisatie van de Dutch Grand Prix uitvoerig samengewerkt met diverse instanties, waaronder de politie, wegbeheerders en de overheid. In het plan is dan ook rekening gehouden met alle mogelijke scenario's: "We hebben alle scenario's bekeken, zowel positief als negatief", licht Langeberg toe tegenover BNR. "We zijn ongelofelijk hard met z'n allen bezig om dat te realiseren. Mocht het dan nog misgaan, dan hebben we ongelofelijk veel knoppen waar we met elkaar aan kunnen draaien."

Grade One-licentie

Circuit Zandvoort zal nu alleen nog de Grade One-licentie moeten ontvangen van de FIA, al lijkt dat niet meer dan een formaliteit. De autosportfederatie is namelijk nauw betrokken geweest bij alle plannen voor de aanpassingen aan het circuit en volgt de werkzaamheden op de voet. De verbouwing van de baan zal echter eerst afgerond moeten zijn, alvorens het circuit gekeurd kan worden en het vereiste Grade One-predicaat kan worden uitgereikt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore