Formule 1

Hamilton lacht om uitspraken Verstappen: 'Teken van zwakte'

14 februari 2020 15:18 Aangepast: 14 februari 2020 16:25

Lewis Hamilton is niet onder de indruk van de recente uitspraken van Max Verstappen. De Mercedes-coureur liet na de onthulling van zijn nieuwe F1-bolide weten dat hij vooral moest lachen om de oorlogstaal van de Red Bull-coureur.

Hamilton reed vrijdag op het circuit van Silverstone de eerste rondjes met de gloednieuwe Mercedes W11, waarmee hij dit jaar zijn zevende wereldtitel hoopt te scoren. De Brit zou daarmee op gelijke hoogte komen met Michael Schumacher, al lieten Max Verstappen en Ferrari-coureur Charles Leclerc onlangs al optekenen dat ze daar eigenhandig graag een stokje voor willen steken dit seizoen.

Verstappen liet onlangs tijdens een pr-evenement van zijn team in Londen weten dat ook Hamilton gewoon te kloppen is, ondanks het feit dat hij de afgelopen zes jaar vijf keer de titel wist te pakken. "Lewis is heel goed", sprak de Limburger. "Hij is absoluut één van de besten, maar hij is God niet. Hij heeft God misschien wel aan zijn zijde, maar hij is het niet."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen daagt Hamilton uit: 'Hij is God niet'

De uitlatingen van Verstappen werden ook opgemerkt door Hamilton zelf, die niet bepaald onder de indruk was: "Ik vind het wel grappig," sprak de titelverdediger. "Ik heb alleen altijd geleerd dat je op het circuit van je moet laten horen. Ik zie dat soort uitspraken dan ook vaak als een teken van zwakte."

Hamilton ziet Bottas als grootste titelconcurrent

Ondanks zijn succesreeks is Hamilton nog altijd hongerig naar succes. De Brit liet deze winter op zijn Instagram al weten dat hij 'één van de beste winters ooit' heeft gehad wat betreft zijn persoonlijke voorbereiding op het nieuwe seizoen, terwijl hij ook van zijn eigen team opnieuw hoge verwachtingen heeft. Op de vraag wie Hamilton zelf dit jaar als zijn grootste concurrent in de titelstrijd ziet, was een vinger in de richting van teamgenoot Valtteri Bottas dan ook het korte maar veelzeggende antwoord.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van