Formule 1

Vandoorne als Mercedes-reserve terug in de Formule 1

14 februari 2020 14:53 Aangepast: 14 februari 2020 14:56

Voormalig McLaren-coureur Stoffel Vandoorne zal komend Formule 1-seizoen fungeren als de officiële reserverijder van Mercedes. Zo heeft de renstal vandaag bekendgemaakt.

De 27-jarige Vandoorne reed in totaal 41 races in de Formule 1 voor het team van McLaren, maar werd aan het einde van 2018 aan de kant gezet door de Britse renstal. De Vlaming vond nieuw onderdak bij Mercedes, waar hij momenteel met het fabrieksteam deelneemt aan de Formule E. Na drie races staat de teamgenoot van Nyck de Vries bovenaan in het kampioenschap van de elektrische raceklasse.

Vandoorne keert dit jaar weer terug in de Formule 1 in de rol van officiële reserverijder voor Mercedes. De Belg deelt deze rol met Esteban Gutierrez, die ook de nodige tijd doorbrengt in de simulator van Mercedes.

Miniatuurvoorbeeld
Formule 1

Titelverdediger Mercedes onthult nieuwe F1-auto voor 2020

Vandoorne is de opvolger van Esteban Ocon, die afgelopen jaar de officiële reserverijder was van Mercedes. De Fransman maakte deze winter echter de overstap naar Renault, waarmee hij dit jaar als teamgenoot van Daniel Ricciardo weer terugkeert op de Formule 1-grid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van