Formule 1

Nieuwe Alfa Romeo rijdt eerste meters op Fiorano

14 februari 2020 11:54 Aangepast: 14 februari 2020 12:06

In navolging van Mercedes heeft ook het team van Alfa Romeo vrijdag de eerste foto’s van haar nieuwe Formule 1-auto het internet op geslingerd. Met Kimi Raikkonen achter het stuur maakte de C39 zijn eerste meters op het circuit van Fiorano.

Net als een jaar geleden heeft Alfa Romeo ervoor gekozen om de auto in een speciale livery alvast zijn eerste meters te laten rijden, alvorens het team volgende week de auto officieel zal presenteren op de eerste dag van de wintertests in Barcelona.

Kimi Raikkonen had vrijdagochtend de eer om als eerste plaats te nemen achter het stuur van de C39, die speciaal voor de gelegenheid was gehuld in een donkergrijs slangenhuidmotief. De renstal maakte tevens bekend dat het team pas op een later moment de definitieve livery voor het nieuwe seizoen zal onthullen.

Net als zijn voorganger beschikt de C39 over een aantal opvallende details die vooralsnog geen enkel ander team heeft toegepast. Zo heeft Alfa Romeo vooralsnog gekozen voor een volledig nieuw concept wat betreft de neus, met een nieuwe inlaat aan de onderkant. Verder heeft Alfa Romeo vastgehouden aan het bijzondere ontwerp van de luchtinlaat boven het hoofd van de coureurs, die een kruising lijkt te zijn tussen de driehoekige variant van Ferrari en de meer ovalere vorm van de overige teams. Verder springen ook de lagere, dieper geplaatste sidepods in het oog,

De Alfa Romeo zal dit jaar wederom bestuurd worden door Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi. Robert Kubica fungeert dit jaar als de officiële reserverijder van het team, een rol die hij combineert met zijn debuutseizoen in de DTM.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van